ENERGETIX
Magnetna terapija i nakit! Spoj vrhunskog dizajna, ljepote i zdravlja.

 
MAGNETNA TERAPIJA KOLEKCIJE KAKO NARUČITI ZAPOČNITE VLASTITI ENERGETIX BIZNIS Kontakt
 

Narukvice

Ogrlice i kopce Prstenje i pribor Naušnice Privjesci
 

MAGNETNA TERAPIJA

 

Magnetna ruda koja se pojavljuje u prirodi nastaje od lave koja dolazi iz unutrašnjosti zemlje i dušika iz atmosfere. Takva ohlađena lava čuva prirodni magnetizam zemlje i uspješno je korištena za liječenje već u pretkršćanskim kulturama Egipćana, Grka, Indijaca i Kineza.
Već je Kleopatra nosila magnetnu amajliju kako bi očuvala svoju mladost i ljepotu. Kraljicu Elizabetu I, koja je bolovala od artritisa, liječio je osobni liječnik magnetima.

Magnetno polje Zemlje (magnetna snaga koja utječe na svako biće), smanjilo se u posljednjih 500 godina za oko 50%, a mjeri još samo cca. 0,5 Gausa.

Život u zgradama od betona, čelika, u automobilu, vlaku, avionu i sl. smanjuje prirodni utjecaj Zemljinog magnetskog polja. Elektro-smog s kompjuterskih ekrana, radio i TV-aparata, mobilnih telefona i sl. novi su faktori smetnje.
U znanosti je poznat sindrom odsustva magnetskog polja. Ovaj simptom obuhvaća ukočena ramena, bolove u leđima i glavi, fibromialgiju, nesanicu, probleme s probavom i cirkulacijom, te sveopći umor. Korisnici terapije magnetima (magnetni flasteri, pojasevi, ogrlice) nadoknađuju oslabljeno magnetno polje zemlje i u 90% slučajeva primjećuju pozitivne rezultate terapije. Nitko od ispitanih nije primijetio nikakve nuspojave ove terapije.

Od 1978. godine FDA (U.S. Food and Drug Administration) preporučuje elektromagnetnu terapiju posebno kod prijeloma kostiju, radi ublažavanja bolova kod raznih bolesti i sl. Pod utjecajem magnetnog polja poboljšava se cirkulacija krvi, na način da se pojedine stanice opskrbljuju s više kisika. Ukoliko ima dovoljno hranjivih tvari, kao što su vitamini, minerali, bjelančevine i sl. poboljšava se opskrba stanica tim hranjivim tvarima, što opet ubrzava mnoge procese liječenja. Štetne tvari eliminiraju se iz stanica brže djelovanje magnetnog polja.

Magnetna terapija pomaže kod teških prijeloma kostiju, sportskih povreda (posjekotine, pucanje tetiva), teniskog lakta, oboljenja zglobova, Parkinsonove bolesti, kao i kod liječenja depresije. Prirodno u ljudskim kostima teku slabe električne struje koje bitno sudjeluju u izgradnji, održavanju i organizaciji koštanih stanica. Kod prijeloma slomljeni dio kosti u stanju je mirovanja i nema struja koje se stvaraju kretanjem, što otežava liječenje. Pulsirajuća magnetna polja, koja djeluju izvana, stvaraju ove struje na umjetan način i tako stimuliraju liječenje kostiju.

Tvrtka Energetix u suradnji s znanstvenicima razvila je ukrasni nakit koji u sebi sadrži mini-magnete. Oni formiraju slabo, konstantno magnetno polje koje djeluje na dublje mišićne slojeve i tamo pobuđuje pravilno uspostavljanje organskih procesa. Tegobe se smanjuju potpuno bez lijekova i štetnih nuspojava.

Kao i kod upotrebe medikamenata, za djelotvornost magneta odlučujuća je količina doziranja. Jaka elektromagnetna polja, npr. u blizini visokonaponskih vodova, mogu izazvati različita oboljenja. Slaba, pulsirajuća magnetna polja, naprotiv pobuđuju procese ublažavanja zdravstvenih tegoba.

 

Narukvice

Ogrlice i kopce Prstenje i pribor Naušnice Privjesci
 

Narukvice

Ogrlice i kopce Prstenje i pribor Naušnice Privjesci