Pojava i popularnost Interneta otvorila je nove mogućnosti komunikacije i osvajanja tržišta. Trgovanje posredstvom Interneta ne poznaje granice. Na tom prostoru identifikacija se ostvaruje pomoću teksta, slike i zvuka koji se kombiniraju u raznim oblicima animacije, pokretnih slika i dinamičkih objekata.
Izgled i raspored prezentiranih materijala, pored sadržaja vrlo je bitan uvjet posjećenosti Internet stranica o čemu ovisi i uspješnost u ostvarivanju tržišnih ciljeva postavljenih prethodno odluci o predstavljanju na Internetu. Računalni operatori za oblikovanje Internet stranica - WEB dizajneri kreiraju identitete kojima se privatne i pravne osobe predstavljaju na Internetu. Njihov zadatak je osmišljavanje strukture i načina predstavljanja, kreiranje vizualnih identiteta, reklamnih poruka, video i zvučnih zapisa te aktivnih formulara za interakciju/komunikaciju sa posjetiteljima.
Web dizajn sam upisao samo iz toga razloga što radim Internet stranice već duže vremena, a potpuno sam samouk. Moram napomenuti da sam tada imao 40 godina, ali nikada nije kasno niti sam ikada radi toga požalio.
Koje Internet stranice radim pro bono iz zadovoljstva možete vidjeti pod podnaslovom "Portfolio".

Copyright Anton Božicevic 2006©