Mailing liste, Skripte, Trikovi, HTML,
   
 
     
Korisni programi
 
     

Koliko bi neke stvari bile teške za uraditi ili bi nam trebalo puno vremena da ih uradimo da nemamo neke pomoćne alate. Ovih nekoliko slijedećih alata i linkova će dobro doći svakom webmasteru koji misli promovirati svoj site i povećati posjećenost na svojim stranicama.

 Join The Freeware Network Na ovim stranicama naći ćete nekoliko programa za webmastere, ali najbolji od svih je AddAce. AddAce je freeware alat koji će vam pomoći pri registraciji vaših stranica na 11 najvećih tražilica i još stotinjak manjih tažilica i direktorija. Program ne registrira automatski vaše stranice, nego na jednu po jednu tražilicu koju ste vi izabrali. Još jedan od mogućnosti ovog alata je provjera pozicioniranja vaše stranice na tim tražilicama i direktorijima. S obzirom da je besplatan dao bih mu ocjenu 10.

agentwebranking je freeware alat koji će provjeravati poziciju vaše stranice sa ključnom riječi koju ukucate na svim većim tražilicama, kao i na nekoliko lokalnih. Program morate skiniti i instalirati, a može se koristiti samo kad ste online. Osim ove funkcije, pronaći ćete još nekliko korisnih linkova za registraciju stranice, kreiranje meta tagova

     
Mailing liste
 
     

Ako želite da vodite svoju sopstvenu mailing listu preko koje ćete obavještavati svoje korisnike o novostima na vašim stranicama, ili da vam služi u neke druge svrhe možete izabrati jednu od ovih besplatnih mailing lista.

 Run a website? Want to increase your traffic? Use a newsletter! Click here to find out how! EBmailer je jedan mali programčić koji možete besplatno skiniti i preko njega voditi mailing listu direktno sa svog kompjutera, a ne preko neke web stranice. Na njihovim stranicama pronaći ćete i kod koji možete ubaciti na svoje web stranice, tako da se korisnici mogu registrirati preko vaše web stranice.

 Click Here to List Power Da bi vodili ovu mailing listu morate imati svoje web stranice, jer će vam kod registracije tražiti URL vaše stranice, kako bi se mogao napraviti kod posebno za vašu stranicu. Veoma lako za korištenje i nije potrebnao skidanje nikakvog software-a.

Listbot je mailing lista koja radi na istom principu kao i prethodna i ne postoje velike razlike između ova dva servisa.

     
Preusmjeravanje
     

Korištenje ove besplatne usluge je korisno iz dva razloga, skraćuje vaš URL i tako on pstaje lakše pamtljiv za vaše posjetitelje, a druga stvar je da trenutno na većini naših portala i tražilica možete registrirati na ovaj način dvije ili čak više adresa za jednu te istu stranicu.

 Get a free web address from Rename vrlo dobra besplatna usluga preusmjeravanja. Možete izabrati nekoliko različitih adresa koje su ovog oblika myweb.at/ime_koje_vi_odaberete, ili stud.at/ime_koje_vi_odaberete i sl.

cjb - Isto vrlo dobra usluga preusmjeravanja, a vaš novi URL bi izgledao ovako www.neko_ime.cjb.net, ovaj servis se vrlo često koristi kod nas.

dalje

 

besplatno
za webmastere
svaštara
 
2001 © II Kolonija & Walter