Zanimljivosti
 
     
Kakve aute vozi policija?  
02.05.2001.
   

Automobili su svakako jedna od omiljenih tema na internetu, pa su tako i česta meta surfera. Kako na internetu možete naći razne stranice posvećene automobilima, serijskim i vanserijskim, tako možete pronaći i stranice posvećene policijskim automobilima koji se mogu svrstati u ovu drugu kategoriju. Po svojim karakteristikama i opremi koja se ugrađuje u njih oni svakako spadaju u vanserijska, specijalna vozila. Iako na našim cestama policijska vozila neizgledaju tako neobično, bogatije zemlje u voznim parkovima svojih zemalja drže i vozila koja nemožemo ni zamisliti, a kamoli vidjeti u našoj policiji. Možda je to i stoga što u tim zemljama policija nije toliko centralizirana, pa si određene pokrajine mogu u skladu sa svojim specifičnostima dozvoliti luksuz i nabaviti neko mnogo skuplje vozilo koje odgovara uvjetima na njihovim cestama.

U voznim parkovima policija nekih zemalja se osim klasičnih patrolnih kola mogu vidjeti i preuređena kola za trke ili terenci koji su dodatno ojačani. Na nekim stranicama ćte osim automobila koji se sada koriste pornaći i slike starijih modela. Da više ne duljim posjetite neku od stranica i pogledajte šta voze policajci u drugim zemljama.

copcruisers.com - jedan od većih webringova posvećenih tematici policijskih vozila. hjem.get2net.dk/policeshooting/newpage3.htm - interesantna lokacija koja predstavlja policijske automobile i motocikle iz Danske. Obiluje i povjesnim crno-bijelim fotografijama uz mnogo linkova na druge slične stranice. www.newwestpolice.org/cars.html - stranica sa puno fotografija novijih policijskih automobila američke oblasti New Westminster. www.acay.com.au/~jbartok - prezentacija vozila australske policije. Još jedna od zanimljivosti na ovim stranicama su grbovi policijskih snaga različitih oblasti.

www.copcar.com - stranica o vozilima koje je koristila američka policija od 20-tih godina prošlog stoljeća pa sve do danas. members.tripod.com/~awesumcop/main.html - osobna prezentacija s mnoštvom kvalitetnih fotografija. www.geocities.com/MotorCity/Lane/4388/CanadianPoli.html - Stranica posvećena kanadskoj policiji, podjeljena prema administrativnim oblastima .web.ukonline.co.uk/paul.w25/policevehiclesuk.htm - prezentacija vozila britanske policije. lukasco.ssk.pl/sam_spec/samspec_a.html - kakva vozila voze poljski policajci nakon propasti waršawskog ugovora provjerite sami. možda ćete naći neki automobil koji je suvremeniji od gore prikazanog. flashes.freeyellow.com/page6.html - interesantna privatna stranica čijem su autoru fotografije slali policajci cijelog svijeta. jwozni01.homestead.com/policecar.html - na ovoj stranici možete pronaći nešto jače modele policijskih automobila. www.hughes.net/taria/capdcars2/CAPDCARS.htm - detaljno obrađeni modeli automobila kalifornijske policije. www.geocities.com/MotorCity/Downs/9323/w210police.htm - dvije fotografije mercedesa koje koristi njemačka policija.

Zanimljivosti - The Simpsons

  Pollit.com - Get a FREE Web Poll

besplatno
za webmastere
svaštara
 
2001 © II Kolonija & Walter