RIVA je band iz Zadra.

Prvo ime grupe bilo je PASSAGE i to sve do debitiranja na ZagrebFest-u 1988 s pjesmom „Zadnja suza“ (glazba: Dalibor Musap – tekst: Emilija Kokić).
U pripremama za festival Rajko Dujmić me zamolio i predložio promjenu imena PASSAGE u RIVA s obrazloženjem da će se lakše pamtiti što sam i prihvatio. Ime PASSAGE je naslijeđeno iz grupe koja je oformljena 1982 u kojoj sam bio samo klavijaturista (ime su uteljili brat koji sad živi u SAD-u  Davor Musap i bubnjar Oliver Jović zvani Panjaka). Ta je grupa u kasnije u nešto izmjenjenom sastavu snimila prvi LP (napominjem kao band) u gradu Zadru i to u sastavu: Renato Švorinić (bas), Ozren Brajković - Bulde (bubanj), Riki Perković (gitara), Ernest Masnov - Jere (vokal), Davor Musap ( klavijature i šef sastava) i ja Dalibor Musap (klavijature) .

1984 šef grupe Davor Musap odlazi u SAD i prepušta sva autorka prava na ime meni. Ja tada mijenjam skroz novu postavu sastava u kojeg je prvi ušao Zvonimir Zrilić (gitara), onda bubnjar Dubravko Musap (moj brat blizanac) te Nenad Nakić (bas gitara) i pjevač Borivoje Kolega. Ali vrlo brzo nakon par mjeseci glavni vokal u band-u postaje pjevačica Željka Ročić Lide danas sretno udana Marinović. Dubravko se povukao pa sam za bubnjara uzeo Boška Colića, baš čovjeka za kojeg su mi mnogi u gradu govorili, pa gdje njega, pa znaš da je u velikim problemima, prodao bubanj, krize i ostale pošasti u kojima je bio. Ali osjećao sam da tom čovjeku trebam pomoći i pomogao sam. Kupio sam mu bubanj, pružio mu šansu, iskrenu podršku i vratio ga nazad u normalne tijekove života. U tom sastavu radili smo do 1986 kad se Željka odlučila udati.

Novu pjevačicu predložio mi je Zvone na jednoj svirci jer sam band želio samo sa ženskim vokalom. Između Amende Dukić (danas udana Stošić) i Emilije na kraju sam se ipak odlučio za Emiliju. Koliko god Vam to zvučalo čudno moram Vam priznati da od momenta kad sam pravio band stalno sam prijateljima govorio da želim napraviti band za Euroviziju. Jednostavno sam imao tu viziju u sebi od prvog trenutka. Sve je to bila samo božja volja.

Na kraju svega neizmjerno mi je drago da sam svojim udjelom u „RIVI“ Zadru poklonio Eurovizijsku pobjedu.

     

E-mail