regija istok - rezultati - 2. liga - žene
Pogledajte ovdje


Nakon briljantne igre protekloga vikenda osječanke poražene od Koprivnice u 5. kolu.

Ines Vuka
na svoju i žalost suigračica nije izdržala do kraja

  Iako su postigle 5. rezultat od postojanja, katastrofalan početak 0:2 u kojem su "briljirale" prošlogodišnja igračica lige M. Abramić sa 509 čunjeva (9 promašaja) i Teuta Stazić 516 (7 promašaja) nije se mogao do kraja ispraviti, iako se uspjelo se izjednačiti na 2:2, jer je i pored odlične igre, igračica utakmice, Ivana Madecki sa 579 čunjeva smanjila razliku za samo 1 čunj, dok je Zorica Todić ostvarila poen, ali izgubila u čunjevima tako da je prije posljednjeg para razlika čunjeva izgledala nedostižnih 68 čunjeva. Međutim briljantnom igrom Ines Vuka (454 u prva tri seta) vodi sa 3:0, Tamara Čaljkušić gubi u čunjevima (4), ali vodi 2:1 u setovima, a nedostižnih 68 pretvara se u +7 čunjeva za nas. Ali da jedna nesreća ne ide uvijek sama (razočaravajući prvi par) potvrđuje se i u kuglanju. Ines ima bolove u stomaku, uz izuzetne napore nastavlja s igrom, Tamara drži razliku do 117 hica i izglednu pobjedu čak 6:2, a tada otvara "durom" nema postavu do kraja, Ines nakon 83 u pune (do tada u 3 seta 299 prosjek gotovo 100) "čisti" za nju preskromnih 36 (do tada 155-prosjek 51,6) i utakmica je izgubljena, nesretno, možda, nespretno, možda, ali dobro je ako je to "škola" za "sutra" , jer već nakon 14 dana, 7.11. (naredni vikend je pauza radi praznika Svih svetih) slijedi novo gostovanje i pravi ispit kod prošlogodišnjih prvoligašica u Đakovu.

NITKO NIJE KAO TI

A želite li i vi izgledati kao i kuglačice ŽKK "Osijek '97?

Kozmetički salon "Estera" je pravo rješenje

 

 

 
U subotu 15. kolovoza održan je u Pecs-u (Republika Mađarska) 33. po redu  susret gradova Pecsa i Osijeka. U ženskoj konkurenciji nastupile su naše igračice i ostvarile pobjedu 6:2.

 

Ines Vuka (na slici) sa 567 oborena čunja bila je najuspješnija pojedinka i na prigodnoj svečanosti primila je posebnu nagradu. 

 

Još su nastupile i Tamara Čaljkušić (530), Ivana Madecki (542), Margita Pačerek (495), Teuta Stazić (507) i Zorica Todić (536).

 


Izvršeno izvlačenje startnih brojeva i određeni parovi za naredno prvenstvo 2. HKL-e "ISTOK"


U 1. kolu ekipa gostuje kod KK "Pitomače" koja je u novom prvenstvu "domaćin" na kuglani u Virovitici.
Novost je i nova kuglana u Slavonskom brodu na kojoj će domaćini biti dva Obrtnika, iz Slavonskog broda i Nove gradiške, a najtužnija i najružnija vijest, u koju nismo željeli vjerovati sve do samog izvlačenja, je "zamrzavanje" statusa ženskog kuglačkog kluba iz Đurđenovca čije igračice, u nedostatku propisane kuglane, (pločasti segmenti) na žalost neće moći iskazivati (iskreno se nadamo samo ovu sezonu) svoju izuzetnu nadarenost i kvalitetu.

Klub čije su igračice u iznimno teškim uvjetima darovale hrvatskom kuglanju jednu Sašu, Mateju...... (tri svjetska zlata sa nedavno završenog SP u kategoriji U-18) na žalost ovu sezonu miruje.

Očito u HKS-u nemaju "milosti" ni za koga. Oni i dalje tvrdoglavo, bešćutno i bezobrazno tjeraju svoje.
U doba najteže svjetske ekonomske i gospodarske krize nameću "svjetske" uvjete klubovima u državi koja jedva i sama preživljava.

Žalosno, tužno, neoprostivo za gospodu koja vode šport, posebice kuglanje, gospodu koja  lijepo žive u nekom drugom svjetu, očito jako, jako lijepo..........


 

Nakon 6 godina izbivanja ponovo u matičnom Klubu.

Ines Vuka već prvog dana prijelaznog roka potpisala je pristupnicu za matični klub, ŽKK Osijek '97 koji je radi nerazumijevanja športskih struktura Grada i Županije, a nakon što je postala Svjetska kadetska prvakinja, napustila Klub, grad i Županiju i pristupila bogatijem KK "Podravka" Koprivnica.

 


 

 

 

 

 

 

Povijest se ponavlja , u narednoj sezoni, Saša samo na dvojnu registraciju!

Još jedan "športski biser" članica kadetske reprezentacije RH koja je osvojila ekipno zlato, uz oboreni ekipni svjetski rekord na nedavno završenom SP za mlađe juniorke, napušta Klub, Grad i Županiju i u sezoni 2009./10. nastupati će za novog prvoligaša "Zagreb-Zaboky" .

Saša očito nije mogla odoljeti izazovu i ponudi iz "metropole". Nakon što je izgubila pravo na stipendiju Grada, kao perspektivna športašica, odlučila se "trbuhom za kruhom" u novu sredinu.

Da je "nova sredina" privlačna za slavonke potvrdila je potpisom na pristupnicu i osvajačica tri zlata na spomenutom SP - članica KK Đurđenovac, Mateja Skupnjak.

Mateja je, kao i Saša , prihvatila. očito privlačniju ponudu metropole i između ponuda ŽKK Osijek '97 i Zagreb-Zaboky izabrala Zagreb. Nije nevažno da je "menađer" novog kluba nezaobilazni "gurač i prateči član" reprezentativnih selekcija /i na nedavnom SP/ individua zvana Sedlar a "odskočna daska" odlaska svakako je i neshvatljiva inercija športskih struktura Grada i Županije koje ni jednom gestom nisu prepoznale športske rezultate "slavonskih bisernica" Mateje i Saše.

Mateja i Saša, kao svjetske prvakinje, isto kao i prije šest godina Ines, od Grada i Županije nisu zaslužile ni buket cvijeća, lijepu riječ i napuštaju svoje klubove, a što je još bolnije,  Grad i Županiju, ponosno i uzdignuta čela, a stid, sram i crvenilo ostavljaju onima koji njihov talent, znanje i rezultat, kao i mnogo puta do sada u kuglanju, nisu znali prepoznati.

 


 

Povratak kapetana...

Nakon dvije godine izbivanja, nekada kapetan ekipe i ponajbolja igračica u povijesti Kluba (uz Mariju Mađarević i Maricu Abramić), odlučila se vratiti u svoj Klub i u narednoj sezoni pomoći ostvarenju cilja - povratak u elitni razred hrvatskog kuglanja.
 

Prvog dana prijelaznog roka potpisala je pristupnicu matičnom Klubu i uz Ines Vuka u narednoj sezoni predstavljati će sigurno osjetno pojačanje.

 

 

 

 


 

Mlada mama natrag u akciju...

U protekloj sezoni, iz obiteljskih razloga (rođenje sina Adriana) izostala je i Martina Car koja se priključuje ekipi odmah početkom priprema, 8. kolovoza, nakon godine dana izbivanja.