Izgubljeni podaci, uništen HDD, računalo "mrtvo", Trebate HITNU podršku
ODMAH

kliknite na gornji gumb
infolab@inet.hr

Super ponuda

InfoLAB e.i.d.o.o
Sokolgradska 28
10000 Zagreb
01/3098-198
01/3098-298
Servis i Hitne intervencije ( 0-24)
091/2062-677

InfoLAB, 18.3.2013. - Novi website na adresi www.infolab.hr  Nadamo se da će vam se svidjeti. Ako već imate potrebu za našim uslugama profesionalnog spašavanja podataka, potrudili smo se na novom webu prezentirati Vam i približiti sve naše usluge. A za sva dodatna pitanja i informacije oko profesionalnog spašavanja podataka slobodno nas kontaktirajte na Vama najprikladniji način. Naši inženjeri i specijalisti su Vam na raspolaganju.
Arhivu naših ranijih vijesti možete pogledati ovdje u nastavku.
InfoLAB, 18.2.2013. - svakim danom se povećava potreba za prostorom, sve više informacija spremamo na diskovna polja. Virtualne mašine i Cloud Computing je postao standard. Pri konfiguraciji vašeg storage-a, obratite pozornost na opremu koju koristite i programe koji ju kontroliraju. Uz standardna vrhunska SAN rješenja od EMCa, Fujitsua, HPa, danas postoje i vrlo čvrsta i kvalitetna rješenja od neovisnih proizvodjača kakav je recimo www.open-e.com Vrhunsko rješenje na neovisnom hardware-u za malo novaca. A ako Vam bilo kad, bilo što "zašteka" sa Vašim SANom, NASom, RAIDom ili bilo kakvim drugim STORAGEom, tu smo uz Vas, da Vam uspješno spasimo podatke i što prije sustav vratimo u rad.
InfoLAB, 19.01.2013. - 20 godina...tamo negdje 1993. počela je priča o InfoLABu, osobna računala su tek pristizala, 386ice...i postajala su sve prisutnija u poslovanju, u zabavi itd...Kao i danas gubitak podataka usljed raznih uzroka je bio prisutan. I sami smo se suočili sa tim problemom, i krenuli istraživati, razvijati, experimentirati...i tako već evo 20 godina. Kao prvi Hrvatski Laboratorij za spašavanje podataka kako u tim prvim danima tako i danas. Naš tim inženjera i specijalista konstantno razvija nove tehnologije i već 20 godina uspješno spašava i naizgled nemoguće. U medjuvremenu smo proširili svoje poslovanje u Italiju, Njemačku i Makedoniju. Konstantno ulažemo u najsuvremeniju opremu i imamo najviše standarde kvalitete. Za nas je samo najbolje dovoljno dobro. Hvala Vam što ste bili uz nas. 

 Čestit Božić i Sretnu 2013 godinu...


                                          ...od srca Vam želi ekipa InfoLABa...

InfoLAB, 10.12.2012. - Padom cijena diskova i opreme, diskovna polja (RAID susatavi) su sve prisutniji u različitim sustavima: danas skoro svaka matična ploča podržava RAID, notebook-i, NAS storage, SAN, serveri, radne sanice, SSD RAID suatavi. RAID po svojoj zamisli izvlači najviše od diska prema korisniku, bilo da trebate brzinu (raid 0) sigurnost (raid1) ili bilo koju kombinaciju (RAID 5, 5e, 6, 6e, 10 itd...). No, sa RAID sustavima treba biti oprezan, pratiti njihov rad, i u slučaju bilo kakvih nestandardnih situacija, pravilno reagirati. InfoLAB već 20 godina uspješno spašava podatke sa svih vrsta RAID polja. S toga ako imate bilo kakvih pitanja nazovite nas bez obaveze. 
InfoLAB, 31.10.2012. - jedini smo domaći laboratorij sa mogućnošću uspješnog spašavanja podataka (kontakata, fotografija, datoteka, SMSa, itd) sa svih vrsta SMARTPHONEa i TABLETa (iPHONE, iPAD, iPOD,  Android). Ukoliko vam je telefon pokvaren, oštećen, ili ste izbrisali kontakte ili podatke, u većini slučajeva ćemo ih uspješno spasiti. Takodjer, ako ste napravili krivu sinkronizaciju sa iTunesom, ili krivi update telefona, podatke još uvijek možemo spasiti. Svi tipovi iPHONEa 2,3,3GS,4,4S (uskoro i 5), iPAD 2,3, svi ANDROID uredjaji. Ukoliko je telefon ispravan, a podaci samo obrisani iste spašavamo bez povrede jamstvenih prava. www.spasavanjepodataka.eu  
InfoLAB, 31.7.2012. - već 19 godina uspješno spašavamo podatke sa svih vrsta hard diskova, SSDa, RAID polja,flash medija, telefona i tableta. I upravo smo razvili novu uslugu ProCloud Backup www.pc.com.hr kojom ćemo sigurno spremiti sve Vaše podatke bez ikakvih investicija sa vaše strane, da više nikada ne morate spašavati podatke. Sukladno vašim potrebama odabrat ćemo najprimjerenije rješenje namjenjeno vašem sustavu. Od jednog računala do kompleksnih multiserverskih mreža. Vlastito programsko rješenje i najsuvremenija oprema renomiranih proizvodjača (Hewlett Packard, Qnap). Svi podaci su potpuno sigurni, kriptirani i uvijek samo Vama dostupni. www.pc.com.hr 
InfoLAB, 04.05.2012.- data destruction (uništavanje podataka) je sve bitnija komponenta modernog poslovanja. Danas, kad sve informacije pohranjujemo u digitalnom obliku, važno je znati da te informacije samo mi i koristimo. S toga smo razvili posebnu uslugu DataDESTRUCT gdje posebnim metodama trajno uništavamo sve zapise, i izdajemo poseban certifikat za svaki tretirani medij (hard disk, SSD, storage...) uz garanciju trajne nemogućnosti spašavanja podataka. www.zastitapodataka.com.hr Sukladno Vašem odabiru, koristit ćemo metode:
- sigurnosnog brisanja na ATOLA Insight stroju (uredjaj se dalje normalno koristi)
- razmagnetiziranje, degaussing na Degauseru HD-2 (uredjaj nije za dalje korištenje)
- DataDESTRUCTOR, trajno fizičko uništavanje uredjaja VIDEO

Sretan Uskrs...

...od srca Vam žele djelatnici InfoLABa

InfoLAB, 24.01.2012.- gubitak podataka je uvijek sam po sebi jako stresan i neizvjesnost oko uspjeha spašavanja je uvijek prisutna. Već 19 godina smo Vam na usluzi i uspješno smo riješili desetke tisuća slučajeva. Naši certificirani stručnjaci i vrhunska oprema će uvijek napraviti mogući maksimum, no tu je još jedan bitan detalj. Mi ćemo Vam u tim trenutcima pružiti maksimalnu stručnu podršku, potruditi se da što prije sve ponovo profunkcionira, osigurati Vam zamjensko računalo, hard disk...i sve napraviti da što prije počnete normalno raditi. Takodjer po uspješnom spašavanju podataka, iste ćemo Vam pomoći organizirati i posložiti sve sustave da profunkcioniraju što brže i učinkovitije. S druge strane složit ćemo vam sigurna rješenja, da gubitak podataka više nikad ne bude moguć. 
InfoLAB, 24.12.2011. - Na kraju svake godine, okrenemo se unatrag, pogledamo što smo napravili u toj godini, da li smo ispunili neke zacrtane planove, da li je godina bila "dobra". U današnje vrijeme opće svjetske i domaće krize, što uopće znači "dobra godina"? Možemo to različito promatrati, ali mi smo zadovoljni, postavili smo neke realne planove, ispunili zacrtano i nadmašili sami sebe. Pogotovo na EU tržištima u Italiji (od ove godine uz Veronu, sad radimo i sa uredima u Milanu i Rimu) i Njemačkoj. Takodjer, ove godine smo jako puno ulagali u razvoj, u tehnologiju i usvajanje novih znanja. To nam daje onaj slatki osjećaj dobro napravljenih temelja za dalji razvoj i za novu poslovnu 2012. godinu. Na domaćem tržištu smo uveli niz novosti, od FIRST CLASS DATA RECOVERYa, garancije NAJNIŽE cijene, besplatnih dostava, besplatnog poziva, čime smo uz značajno snižavanje cijena naše usluge maksimalno približili svim tipovima korisnika, i mnoge ugodno iznenadili. I dalje ćemo se truditi kao i proteklih 18 godina, biti Vam tvrtka-prijatelj, koja će vam uvijek pomoći izaći u susret, jer tome služe prijatelji...
Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2012.godini, od srca Vam želi ekipa InfoLABa!!!
InfoLAB,28.11.2011.- u posljednje vrijeme stiglo nam je puno hard diskova koji su prethodno bili "amaterski" tretirani, i dodatno oštećeni neuspješnim pokušajima spašavanja podataka. Sigurno su svi pokušaji bili napravljeni u najboljoj namjeri, ali svo znanje svijeta ne pomaže bez specifične opreme, dijelova i iskustva. S toga ako se gubitak podataka već dogodio dajete MAKSIMALNE šanse Vašim podacima da prežive, da ih se uspješno spasi. Jedan ili dva čovjeka koji se ovim poslom pokušavaju baviti uz put, godinu ili dvije nisu garancija da će se podaci uspješno spasiti. Mi smo tu već 18 godina i uspješno smo odradili desetke tisuća slučajeva. Uz to uvijek vam GARANTIRAMO NAJNIŽU CIJENU i sve usluge obavljamo sukladno standardima PRVOKLASNOG SPAŠAVANJA PODATAKA.
InfoLAB, 24.10.2011. - kao i uvijek pratimo razvoj najnovijih tehnologija, te sukladno razvoju istih ulažemo u opremu i upravo smo nabavili najnoviji uredjaj (black light resoldering) za tretiranje BGA chipva u najsitnijim ofsetima.Uz korištenje istog na bitno jednostavniji način ćemo uspješno iščitati podatke iz oštećenih SSD diskova, USB stickova, Tablet računala i pametnih telefona. I dalje, ukoliko trebate bilo kakve informacije ili naše usluge koristite našu akciju BESPLATNOG poziva,  BESPLATNE dostave uz garanciju najniže cijene. Za tehnološke novosti iz svijeta spremanja podataka pratite www.facebook.com/infolab
IInfoLAB, 05.09.2011. - iako smo na tržištu već 18 godina, i iza sebe imamo tisuće zadovoljnih korisnika, nakon akcija koje smo pokrenuli prije dva tjedna idemo korak dalje, i trudimo se maksimalno približiti našim korisnicima.
Ukoliko se već dogodio gubitak podataka i potrebno je profesionalno spašavanje istih, kako bi Vam se približili i osigurali vam prvoklasnu podršku uveli smo BESPLATNI telefon 0800-777-920, na koji nas možete nazvati bez ikakvih obaveza, porazgovarati sa inženjerima i dogovoriti Vama najprikladniju opciju spašavanja podataka.
InfoLAB First Class Data Recovery
InfoLAB, 22.08.2011. - kontinuirano radimo na poboljšanju snaših usluga, i s toga smo  u skladu sa odlukom da radimo prvoklasno spašavanje podataka (First Class Data Recovery) prvi u Hrvatskoj uveli:
- garanciju NAJNIŽE cijene
- Besplatnu dostavu
- popuste čak do 50%

uskoro još dosta noviteta...
InfoLAB, 07.08.2011. - u poplavi novih modela SSD diskova koji nam stižu svakodnevno, tvrtka Smart Modular Technologies (www.smartm.com) je izbacila uistinu poseban produkt Optimus serija diskova kapaciteta do 1.6TB, namjenjeni za najzahtjevnije servere koriste Serial Atached SCSI (SAS) interface protoka do 6GB/s. Cijena? Mislim da to nije pristojno čak ni pitati :-) Ukoliko već koristite neki od SSD diskova, koji su nedostižni po performansama u nekim segmentima, treba znati da su isti dosta ranjivi po pitanju pouzdanosti i konzistencije podataka. Tehnologija još traži prava rješenja za izazove velikih kapaciteta, i gubitci podataka kod SSDa su dosta česti. S toga nikako ne zaboravite redovite BACKUPe.
Sve tehnološke novosti iz InfoLABa i općenito o uredjajima za pohranu podataka čitajte redovito na www.facebook.com/infolab
InfoLAB, 22.07.2011. - ljeto je, vrijeme opuštanja, temperature skaču i do +40C, s toga uvijek treba redovito voditi računa o tome da Vašem računalu, prijenosniku ili serveru  osigurate primjerenu radnu okolinu. Informatička oprema je temperaturno osjetljiva, kao i mediji koji su zaduženi za pohranu podataka. Hard diskovi, RAID polja, SSD diskovi, FLASH USB, sva ta oprema ipak zahtjeva primjerenu radnu okolinu. Razvili smo novo vlastito rješenje za uspješno spašavanje podataka sa svih vrsta najnovijih WD internih i eksternih diskova, uključujući i modele sa tvorničkom kripto zaštitom. Kao i uvijek naš laboratorij je otvoren cijelo ljeto, i  ukoliko bilo kad trebate našu asistenciju uvijek smo na usluzi. 
InfoLAB, 20.5.2011. - s ponosom ističemo da smo od 10.5.2011. dostupni i u Njemačkoj, u Minhenu. Naša partnerska talijanska tvrtka www.infolabdata.it je otovrila poslovnicu i u glavnom gradu Bavarske. Sve informacije na www.datenrettung-bayern.de Iza nas je 18 godina iskustva i profesionalnog razvoja najnovijih tehnologija spašavanja podataka, koje smo uspjeli plasirati i na najzahtjevnija Europska tržišta.  Ustaljeno je mišljenje da su cijene spašavanja podataka visoke, no već godinama dokazujemo drugačije. Cijene svih naših usluga su najpovoljnije na tržištu, često i višestruko jeftiije od Europske konkurencije. Uz brze rokove uvijek ćemo Vam BESPLATNO pomoći oko što bržeg nastavka rada bez obzira na gubitak podataka.
InfoLAB, 03.05.2011. - RAID polja diskova su prisutna danas u skoro svim serverima, mrežnim diskovnim poljima, storage sustavima svih vrsta, i obzirom na sve veću potrebu za diskovnim prostorom i dostupnošću podataka postaju sve zahtjevniji i kompleksniji. Danas imamo RAID polja bazirana na IDE, SATA, SCSI, SAS i SSD diskovima. Specijalizirani RAID kontroleri koriste sve složenije algoritme za kontrolu polja.
Kompleksnost sustava nažalost često dovodi i do kvarova i gubitka podataka. Nabavili smo najnoviju opremu i usvojili najnovija tehnološka znanja za spašavanje podataka sa svih vrsta RAID polja (0,1, 0+1, 5, 5E, 6, 10) i to sa svim opcijama odloženog paritya koji koriste najnoviji kontroleri HP, Dell, EMC, LaCIE. Obratite se s povjerenjem našim RAID specijalistima.  
InfoLAB, 18.03.2011. - Konstantno unaprijedjujući naše tehnologije ubrazli smo dijagnostičke procese za sve memorijske kartice, USB stickove, SSD diskove, i sve vrste FLASH medija. Cijene spašavanja podataka sa HDDa smo dodatno optimizirali koje su sad još niže i povoljnije. 
Naša partnerska talijanska firma www.infolabdata.it iz Verone, otovrila je 15.3.2011. novu poslovnicu u Milanu, Via Roma 55, tak da u Italiji sad radimo na dvije lokacije, što dodatno dokazuje naš razvoji i predanost poslu i na zahtjevnom talijanskom tržištu gdje već 6 godina uspješno poslujemo. 
InfoLAB, 24.12.2010. - Još jedna godina je pri kraju, godina u kojoj smo nastavili naš razvoj i unatoč stagnaciji cijele regije uspjeli smo održati zadani nivo razvoja i tehnološkog investiranja, proširiti naše usluge na nova tržišta i konstantno poboljšavati i unaprijedjivati naše specijalizirane usluge. Već 17 godina, na zadovoljstvo naših korisnika kojima možemo pružiti usluge jednog od vrhunskih Europskih Laboratorija za spašavanje podataka i visoko specijaliziranog servisa računala i opreme. Na kraju koristimo priliku da ispred svih djelatnika InfoLABa Vam od srca poželimo:
Čestit Božić i Sretnu novu 2011. godinu.  
InfoLAB, 09.11.2010. - konstantno pratimo razvoj novih tehnologija i sukladno tome upravo smo nabavili najnovijiu opremu za spašavanje SSD hard diskova i flash medija (USB stickovi, memorijske kartice itd...). Svaki od tih uređaja sadrži jedan ili više memorijskih čipova (uglavnom TSOP48) i posebni kontrolerski sklop. Trenutno na tržištu je razvijeno preko 450 varijanti kontrolera, i svaki na svoj način kontrolira i upravlja cjelokupnim radom memorijske flash jedinice. Trenutno smo u mogućnosti spašavati podatke sa preko 350 različitih tipova i broj se svakodnevno povećava. Takodjer unaprijedili smo naše algoritme za spašavanje podataka iz oštećenih imagea virtualnih mašina, tak da i kad se čini da je sve izgubljeno, obratite nam se s povjerenjem.
I dalje traje AKCIJA najpovoljnije kupnje hard diskova po posebnim cijenama. Cjenik i uvjete pogledajte ovdje.
InfoLAB, 25.10.2010.-kako bi i u ovim kriznim vremenima kontinuirano unaprijedjivali našu opremu, školovali stručnjake,  i usvajali najsuvremenije tehnologije, trudimo se maksimalno osnažiti našu prisutnost na Europskim tržištima. Uz već bogato internacionalno iskustvo (preko 5 godina prisutnosti na tržištima Italije, Slovenije i Makedonije), od 1.1.2011. nastupamo i na njemačkom tržištu sa uredom u Muenchenu. Budući da je domaće tržište relativno skromno, isto ne generira dovoljan broj godišnjih poslova koji bi omogućili ulaganja u najnoviju tehnologiju. Naravno, bez najsuvremenije opreme i znanja nema ni rezultata. Snaga Europskih tržišta nam osigurava implementaciju najnovije tehnologije i ulaganja u razvoj vlastite opreme i stučnjaka. 

Italija: www.ilrecuperodati.com  Njemačka:www.infolabdata-datenrueckgewinnung.com
InfoLAB, 26.8.2010. - u današnje vrijeme i kod većine servera vrlo čest je slučaj izrade sigurnosnih kopija na HDDe. I naravno Hard disk se svojom cijenom i kapacitetom dakako nameće u takvim situacijama. No treba imati na umu da je to i dalje samo Hard disk, sa svim svojim manama i ranjivostima. Ako je lociran u serveru koji se backupira, tad je najranjiviji. Ukoliko se radi o eksternom HDDu ili NAS (Network Area Storage-u) manje su izloženi ali svejedno nikad ne vjerujte jednom Hard disku, podatke uvijek imajte spremljene (disperzirane) na više istih i izbjeći ćete sve moguće neugodnosti.
Na kraju da se malo i pohvalimo. Različiti E-book Readeri (Čitači elektroničkih knjiga) su sve prisutniji i jeftiiji. U njih se lako spremaju i druge informacije i podaci. Iako se radi o vrlo pouzadnim (jednostavnim) uredjajima ipak lako Vam mogu opasti ili se slomiti. Uspješno smo napravili spašavanje podataka sa oštećenog E-book Readera Kindle (Amazon) i korisniku spasili sve podatke.
InfoLAB, 6.5.2010. - U zadnje vrijeme nam je na pokušaj spašavanja podataka donešeno nekoliko hard diskova, u totalno devastiranom stanju. Otvarani van specijalnih uvjeta, zamrzavani, "popravljane" elektroničke pločice, skidani nosači glava... itd...itd...
U svim slučajevima bile su to posljedice amaterskog "spašavanja" podataka. I naravno rezultati su bili nikakvi. No nije samo to problem, možemo razumjeti da su htjeli pomoći ljudima i moguće nešto zaraditi. Ali, takav postupak je nažalost trajno devastirao hard disk, i samo spašavanje bitno zakomplicirao, ili ponekad učinio i nemogućim.
Generalno, za spašavanje podataka potrebna je posebna profesionalna oprema, i mogućnost pristupa unutrašnjosti diska u posebnim Cleanplace komorama.  Prije nego što nekom povjerite svoj disk na "spašavanje" podataka provjerite koliko pomenuta tvrtka zapošljava visokoobrazovanih inženjera (jer ovo nije posao koji može raditi jedan čovjek, ili student) i koliko su prisutni na domaćem tržištu. 
InfoLAB kao prvi i jedini domaći laboratorij za spašavanje podataka posluje već 17 godina, stvarajući najveću referentnu listu korisnika. Uz probrani tim visokoobrazovanih stručnjaka  svakodnevno razvijamo nove metode, prateći najnovije tehnološke promjene (solid state diskovi - SSD).
U svakom slučaju pri bilo kakvim problemima sa podacima nazovite naše inženjere bez obaveze, rado će Vam pomoći.
InfoLAB, 16.4.2010. - Budući da nam u zadnje vrijeme stiže već značajna količina SSD (solid state diskova) na procese laboratorijskog spašavanja podataka, treba napomenuti da se SSD diskovi takodjer kvare, da nisu ništa više u ovom momentu pouzdani nego klasični mehanički. Takodjer izbjegavajte, jeftine neprevjerene modele SSDa, jer radi uštede na chip-ovima, često se dese fatalne posljedice. 
Same procese spašavanja sa SSDa usavršavamo svakodnevno, no tehnologija spašavanja sa SSDa je dosta kompleksna i zahtjeva specifičnu opremu uz puno istraživanja i inženjeringa. 

InfoLAB, 01.03.2010. - Upravo smo preuredili naš ured i laboratorij u Veroni (Italija), i nadam se da ćemo našim korisnicima iz EU moći pružiti još bolju uslugu u ugodnom ambijentu. www.infolabdata.it 
InfoLAB, 05.01.2010. - I u 2010oj godini nastavljamo kontinuitet našeg poslovanja i razvoja novih tehnologija. Upravo smo nabavili najnoviji Gigaethernet uredjaj za serijsko pozicisjko (sector to sector) kopiranje svih vrsta IDE, SATA, SSD Hard diskova, za najbrže i najučinkovitije rješavanje novih Terabajtnih diskova.
Inženjeri i stručnjaci InfoLABa kao prvog i jedinog domaćeg Data Recovery laboratorija neprestano razvijaju i unapredjuju tehnologije spašavanja FLASH i SSD medija. Upravo smo razvili algoritme za nove tipove kontrolera  najnovijih modela USB stickova, SD kartica i SSD hard diskova.
InfoLAB, 10.12.2009. - Spašavanje podataka je ozbiljan i odgovoran posao,koji uz specifična laboratorijska stručna znanja, zahtjeva i vrhunsko poznavanje računala, prateće opreme i svih servisnih procedura od notebooka do servera. Kako bi dodatno poboljšali naše usluge, u proteklom periodu svi naši specijalisti (inženjeri i tehničari) su uspješno položili testove (CompTIA A+ certified service professional) i ispunili standarde najveće svjetske neovisne IT organizacije profesionalaca  www.comptia.org . Uz dodatna stečena znanja i višestruko dokazanu stručnost naših specijalista budite uvjereni da ste Vašim podacima dali maksimalne šanse, uz stručnu podršku u svim fazama spašavanja podataka.
InfoLAB, 25.10.2009. - virtualizacija servera ulazi na velika vrata, VIRTUAL MACHINE je defakto postao neizbježan. No nažalost, što kad se ošteti taj VMFS file, što kad se od cijelog file-a veličine 200GB spasi sa diska 190GB. Kako restaurirati sustav i dio podataka. Nimalo jednostavno. InfoLAB je razvio vlastitu tehnologiju spašavanja podataka iz oštećenih i nekompletnih Virtual Machine file-ova. U medjuvremenu je nabavljena nova oprema za spašavanje podataka sa svih vrsta oštećenih FLASH medija (USB Stickovi, memorijske kartice, SSD Diskovi), puno brže i učinkovitije.
Ne zaboravite AKCIJU najpovoljnije kupnje hard diskova po posebnim cijenama. Cjenik i uvjete pogledajte ovdje.
InfoLAB, 07.10.2009. - u doba krize i recesije, uveli smo potpuno novu uslugu, Data Parking, kako bi našim korisnicima olakšali odluku o spašavanju podataka, omogućili im da isto obave kad im najviše odgovara, kad je najprikladnije. Data Parking - potpuno nova usluga, prvi put u Hrvatskoj. Ako su podaci već izgubljeni, ako je hard disk ili bilo koji medij već oštećen i potrebno je spašavanje podataka, isto od sad možete obaviti kad god Vama odgovara, tj. nakon obavljene dijagnostike, InfoLAB Vam može BESPLATNO čuvati Vaš oštećeni HDD do 12 mjeseci i na spašavanje se možete odlučiti kad god Vam odgovara.
I dalje traje AKCIJA najpovoljnije kupnje hard diskova po posebnim cijenama. Cjenik i uvjete pogledajte ovdje.
InfoLAB, 12.9.2009. - InfoLAB misli na svoje korisnike. Prvi smo pokrenuli novu akciju na našem tržištu. Donosioc bilo kakvog kompletnog pokvarenog HDDa (min.40GB) ima priliku kupiti novi HDD po najnižim cijenama u zemlji (2,5", 3.5" i eksterni) Izvod iz cjenika pogledajte ovdje.
Podsjećamo naše klijente da smo uz dugogodišnje iskustvo i kvalitetu osigurali i ubjedljivo najniže cijene u regiji, čak duplo jeftinije od Europske konkurencije. 
InfoLAB, 14.8.2009. - po uspješno obavljenom spašavanju podataka briga za naše korinike ne prestaje. Kako bi olakšali situaciju u slučaju gubitka podataka, po obavljenoj usluzi spašavanja podataka, ćemo pomoći prilikom sortiranja spašenih podataka, ponovnog vraćanja na originalnu lokaciju, indeksiranja mail poruka, i općenito vraćanja podataka u što sličnije postavke. Sve to ćemo za Vas napraviti potpuno BESPLATNO u našem profesionalnom servisu ili daljinskom pristupom na Vašoj lokaciji. A i nakon toga smo Vam uvijek dostupni za sve vrste dodatnih konzultacija i pomoći.
U zadnje vrijeme smo imali dosta hard diskova na spašavanju koji su dodatno (nekad i nepovratno) oštećeni prilikom amaterskih i nestručnih pokušaja spašavanja van laboratorijskih uvjeta i bez potrebne opreme i znanja. Danas sa interneta možete skinuti desetke programa za "sigurno spašavanje podataka", pronaći puno savjeta za "spašavanje podataka" uz pomoć zamrzivača i slično. Iako vjerujem da su svi pokušaji bili napravljeni u najboljoj namjeri, sa ciljem da se maksimalno pomogne, situacija na kraju obično završi pogubno po podatke, i po primitku u profesionalni laboratorij zahtjeva primjenu još kompleksnijih metoda, kako bi se uspješno spasili podaci.
S toga, ukoliko vam netko ponudi "spašavanje podataka" prvo provjerite kakvim laboratorijem i opremom raspolaže ponudjač, koliko godina egzistira na tržištu i koliko se godina bavi ovim poslom. Koliko zapšoljava visokoobrazovanih inženjera, jer uspješno profesionalno spašavanje podataka zahtjeva tim stručnjaka i to nije "one man" posao. Za uspješno spašavanje podataka morate imati i vlastitu "bazu" od nekoliko desetaka tisuća hard diskova (za dijelove i evoluacijske usporedbe).
U svakom slučaju dobro razmislite jer lako je napraviti krivi korak u krivom smjeru, nakon čega je samo spašavanje bitno otežano ili gotovo nemoguće. Neki ušminkani WEB site ne znači da iza njega stoji stručan tim i opremljen laboratorij.
InfoLAB, 19.5.2009. - u suradnji sa specijalsitima Triglav Osiguranja, razvili smo potpuno novi produkt Triglav DATA. Prvi put na domaćem tržištu nudi se usluga osiguranja troškova spašavanja podataka. Policom osiguranja Triglav DATA, na godišnjoj razini već od 200kn, upotpunosti ste osigurali Vaše podatke i dostupnost najsuvremenije data recovery tehnologije kad Vam je najpotrebnija bez dodatnih troškova. 
InfoLAB, 19.3.2009. - u današnje vrijeme opće svjetske krize i recesije kad mnogi zaustavljaju kompletna ulaganja i razvoj u informatiku općenito, stručnjaci InfoLAB Data Recovery grupe i dalje definiraju i usvajaju najnovije tehnike spašavanja podataka pogotovo najnovijih SSD i NVRAM baziranih memorijskih medija. Trenutno smo u mogućnosti spasiti podatke sa 350 različitih vrsta USB stick-ova, 40 različitih konfiguracija SSD hard diskova i naravano sa svih ostalih magnetskih i optičkih medija.
Budući da su uistinu i mnoge velike tvrtke upotpunosti ograničile i smanjile informatičke odjele, danas je još bitnije raditi redovite sigurnosne kopije podataka, disperzirati rizik pohrane i koristiti sigurne i provjerene tehnologije. Ukoliko trebate bilo kakve informacije ili konzalting glede sigurnosnog spremanja podataka uvijek možete nazvati dežurnog laboratorijskog SPECIALISTa na 01/3097-402 i potpuno besplatno dobiti sve informacije i pomoć.
InfoLAB, 23.01.2009. - za nama je još jedna uspješna godina, a kad kažemo uspješna pri tome mislimo na naše korisnike, na naše partnere kojima smo bili često posljednja nada i kojima smo puno, puno puta pomogli, i kad je to bilo gotovo nemoguće. U današnje vrijeme kad tehnologija pohranjivanja podataka svakodnevno napreduje i mjenja se način spremanja podataka, osigurali smo novu potpuno BESPLATNU uslugu za sve naše korinike: 
Call SPECIALIST
, gdje na posebni broj telefona 01/3097-402 ili datarec@gmail.com uvijek možete dobiti jednog od naših inženjera, specijalista iz laboratorija, koji će Vam detaljno opisati sve mogućnosti spašavanja podataka, tijek operacija, pomoći u odluci o backup-u, stoga bilo kad u bilo koje vrijeme slobodno nazovite.
InfoLAB,16.12.2008. - s ponosom izjavljujemo da smo jedini profesionalni data recovery laboratorij u jugoistočnoj Europi, koji od 1.12.2008. uspješno spašava podatke sa oštećenih Seagate Baracuda 11, 11A, ES, ES2 diskova, te uz posebnu opremu i podatke sa svih vrsta SSD (Solid State Diskova) i flash diskova, direktno na "chip" razini. Ono što nas izdvaja od ostalih je naš vlastiti razvoj, ne čekamo gotova rješenja već ista pronalazimo sa svjetskim liderima u ovom području. S toga uvijek možemo ponuditi i najpovoljnije cijene (nerijetko i tri puta niže od europske konkurencije) uz vrhunsku uslugu.
Spašavanjem podataka se bavimo već preko 15 godina, i naš tim iskusnih inženjera, svakom poslu prvo pristupa kao posebnom profesionalnom izazovu, u jednom od najbolje opremljenih europskih data recovery laboratorija. Spašavanje podataka (data recovery) je timski posao (jedan čovjek tu ne može puno napraviti) i zahtjeva vrhunske specijaliste iz različitih domena, a našem timu su i visokoobrazovani mikrostrojari, mikroelektroničari i strojni programeri. 
Svakom klijentu pristupamo sa posebnom pozornošću, nama klijenti nisu brojevi već partneri kojima pokušavamo maksimalno profesionalno i ljudski pomoći u nepredvidivim situacijama gubitka podataka. Nakon gubitka podataka, mi Vam nećemo samo spasiti podatke, već pomoći u svim potrebnim koracima do ponovne uspostave stanja prije gubitka podataka. Uvijek ćemo pronaći vremena za sastanak, telefonske konzultacije i biti uz Vas u svim koracima.
Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2009.godini od srca Vam žele djelatnici InfoLABa.
InfoLAB, 29.10.2008. - Kao jedini domaći profesionalni laboratorij za spašavanje podataka sa svih vrsta medija i dalje nastavljamo konstantnu dogradnju našeg pogona. Neprekidno usavršavanje i nove tehnologije spašavanja podataka su naš imperativ. Upravo smo nabavili najnoviju opremu za "kontekstualno" spašavanje podataka, najnovije "retrivere" za sve vrste Flash memorija, SSD diskova i svih vrsta memo kartica.
Možemo reći
da smo u ovom trenutku, uz vlastiti razvoj, vjerojatno jedini Europski laboratorij koji može spasiti čitljive podatke sa većine flash i SSD diskova, neovisno o "wave leveling-u", ili primjenjenom translatoru.
InfoLAB, 29.5.2008. - iako smo već dugi, dugi niz godina predvodnici u tehnologijama spašavanja podataka, lider u cijeloj regiji jugoistočne Europe, sa 15 godina iskustva, i dalje konstantno unaprijedjujemo i usavršavamo naš laboratorij. Upravo smo nabavili najsofisticiraniju opremu za spašavanje svih tipova RAID polja i specifičnih datotečnih sustava sa raznih NAS uredjaja. Postupak je značajno ubrzan i omogućen proces spašavanja sa oštećenih polja diskova. 
InfoLAB, 14.5.2008. - U cilju da se što više približimo našim korisnicima, da pojednostavimo pristup našim uslugama i tehnologijama tražimo zastupnike - partnere za tržišta Srbije i BiH.
Potencijalnim partnerima osiguravamo kompletnu tehničku podršku i pomažemo u predstavljanju naših specijaliziranih usluga na lokalnom tržištu. Radi se vrlo interesantnoj djelatnosti koja može upotpuniti postojeću djelokrug poslova Vaše tvrtke ili obrta, ili postati primarni izvor prihoda. Za detalje nas kontaktirajte.
U posljednje vrijeme se često susrećemo sa USB flash stick-ovima velikih kapaciteta (8, 16, 32GB) koje su korisnici kupili uglavnom na dalekom istoku, ili sličnim egzotičnim instalacijama. Uredjaji uglavnom uredno rade do nekog stupnja popunjenosti a onda počinju kojekakvi problemi. Naime radi se o stickovima koji nemaju navedeni kapacitet već bitno manji i specijalni "prevarantski" firmware koji to podržava. Budite oprezni ak Vam netko ponudi stick velikog kapaciteta po nevjerojatnoj cijeni... 
InfoLAB, 27.02.2008.- Na tržište dolaze i SSD diskovi (Solid state disks), koji su bazirani na memorijskim modulima, znači bez pokretnih dijelova, brži, tiši, sa manjom potrošnjom...Da li će stari dobri HDD umrijeti? 
Ne, definitivno ne bar u narednih 10ak godina, dok se ne promejene neke tehnološke značajke ovih novih SSD diskova.Gdje su problemi?
1. data separation coruption...problem sa preraspodjelom snimljenih podataka na same jedinice zapisa...korupcija podataka puno puno češća nego na klasičnim HDDima
2. write endurance problem...memorije danas imaju 300000 do 1000000 zapisa po memorijskoj jedinici, tak da nakon tog perioda informacije više nisu tamo
3. price/GB ratio...trenutno su SSD diskovi vrlo skupi, i ta cijena će sigurno ići dolje, ali samo do jedne granice, jer ako želite imati pouzdan SSD disk on mora biti složen od uparenih vrhunskih memorijskih jedinica, sa vrhunskim procesorom itd...a to ima svoju ciejnu.
...na kraju vidimo da je pouzdanost ovih diskova najveći problem i dalji razvoj će ići negdje sredinom, kroz rješenja gdje će se za radni disk koristiti SSD, a na kraju dana svi podaci spremati na klasični HDD, a već postoje i hibridna rješenja klasičnih HDDa koja imaju ugradjen 2GB SSD modul koji obavlja medju vezu izmedju korisnika i samog diska.
InfoLAB je već nabavio potrebnu opremu sa spašavanje pdoataka sa svih vrsta SSD diskova, od osnovnih problema korupcije medju memorijskim modulima, do specijalnih čitača pojedinačnih memorijskih bankova i reverse translation unit-a
InfoLAB, 20.12.2007. - kraj godine je vrijeme kad se svode računi, kad se analizira protekla godina i prave planovi za narednu. U 2007 godini InfoLAB je pomogao mnogima i uspješno spasio terabajte podataka sa svih vrsta medija. Često i kad je to izgledalo nemoguće. Posebno smo ponosni na veliki broj uspješno spašenih RAID polja. Takodjer u ovoj godini značajno smo proširili partnersku mrežu, a u narednoj godini trudit ćemo se kao i uvijek ići naprijed i truditi se svojim znanjem, iskustvom i specijaliziranom opremom i dalje pomagati našim korisnicima u najtežim trenutcima gubitka podataka. 
Sretan Božić i sve najbolje u Novoj 2008. godini žele Vam djelatnici InfoLABa
InfoLAB, 23.10.2007. - od 1.9.2007. sve naše korisnike iz Bosne i Hercegovine možemo uputiti na našeg partnera iz BiH www.drinex.ba , gdje mogu dobiti istu razinu usluga kao i kod nas...
Kako smo u posljednje vrijeme svjedoci sve većih problema sa virusima, a nakon pažljivog odabira kvaltiete antivirusnih alata u odnosu na cijenu softwarea, odlučili smo se za strateško partnerstvo sa www.bitdefender.com.hr .
Svaki korisnik naših usluga spašavanja podataka od 1.10.2007.godine, dobiva besplatno tromjesečnu licencu za BitDefender antivirus. Takodjer za sve naše korisnike osigurali smo posebne cijene i uvjete za nabavu ovog odličnog antivirusa. Cijene su već od 110kn+pdv 
InfoLAB, 20.06.2007. - USB Stick-ovi, flash memorije, memorijske kartice: U današnje vrijeme kad su ovi mali simpatični uređaji postali jefitniji nego ikad, izuzetno praktični za spremanje svih vrsta pdoataka, svi ih imamo bar nekoliko, i redovito ih koristimo. No budući da tim malim uredjajima povjeravamo naše vriejdne podatke, treba obratiti pozornost na nekoliko činjnica:
- kupovati isključivo kvalitetne uredjaje renomiranih proizvođača (jer često ima puno poluproizvoda koji otkazuju sami od sebe
- budući da se radi o osjetljivim uredjajima koristiti ih sa posebnom pozornošću, kako se neadekvatnim rukovanjem ne bi desio kvar istih
- voditi računa da se tu radi o flash memoriji, čiji životni ciklus je od 100 do 300 tisuća upisivanja, tako da te memorije nisu vječne već da obično traju do 3 godine ak se intenzivno koriste...
- i jedan banalan ali ne i nebitan razlog, lako se fizički izgube, zametnu...
Ukoliko Vam se ipak desi da ostanete bez podataka sa neke od FLASH memorija, nemojte je dalje nikako uključivati, predlažem da je dostavite k nama u laboratorij, gdje ćemo pokušati pronaći najprikladniji način kako podatke iščitati direktno iz memorijskog čipa.
InfoLAB, 26.4.2007. - Ove godine nam topliji dani dolaze prije no ikad, računala i hard diskovi se više griju, kvarovi su češći i imajte to na umu da kopije podataka radite češće, da osigurate Vašem računalu primjereno hladjenje...
A ukoliko se ipak desi neželjena situacija da se HDD ili neki drugi medij pokvari a Vama su tam ostali bitni podaci, budeite vrlo oprezni, ne uključujte dalje taj HDD, ne igrajte se "kirurga amatera" jer u takvim slučajevim jedan krivi korak u krivom smjeru Vas može trajno udaljiti od vaših podataka. Sva dobra volja svijeta, i sva stručnost Vam ne pomažu u nekim slučajevima bez specifične opreme i iskustva. 
InfoLAB je jedini domaći profesionalni mikromehanički i mikroelektronički laboratorij opremljen i osposobljen i za najsloženije zahvate u svrhu spašavanja podataka.
InfoLAB, 01.03.2007.- U posljednje vrijeme smo imali puno uspješnih slučajeva sa spašavanjem podataka sa oštećenih RAID polja (SCSI, SATA ili SAS). Ukoliko koristite RAID polja bitno je da se redovito provjeravaju svi logovi, poruke koje RAID javlja, jer npr. ak imamo RAID 5 sustav od 3 diska, i jedan disk je otkazao prije 3 mjeseca, RAID i dalje radi sa preostala 2 diska, ali i na najmanji problem sustav je dalje neuporabljiv.
InfoLAB, 02.02.2007. - NOVO: kao jedini domaći profesionalni laboratorij, a u cilju da maksimalno približimo spašavanje podataka svim korisnicima od početka veljače uvodimo posebnu cjenovnu tarifu ECONOMIC, namjenjenu za spašavanje osobnih file-ova, slika i svih drugih materijala namjenih osobnoj uporabi. Cijene spašavanja su bitno niže od standardnih, a to je postignuto dužim rokovima realizacije.
InfoLAB, 03.01.2007. - budući da imamo puno upita za našu novu uslugu First Class Data Recovery, istu ćemo malo pojasniti. Predpostavimo da se desila havarija sa vašim hard diskom i da je sa istog potrebno spasiti podatke. Naravno ta operacija traje neko vrijeme i Vi nemate računalo na kojem možete dalje nesmetano raditi. A poslovne obaveze Vam to ne dopuštaju. 
U takvoj i sličnim situacijama rado ćemo Vam odmah i potpuno besplatno posuditi naše zamjensko potpuno funkcionalno računalo, notebook ili hard disk (uz garanciju vraćanja) tako da svoj posao možete odmah nesmetano nastaviti. 
Posudjenu opremu naravno koristite, besplatno,  bez ikakve naknade svo vrijeme trajanja procesa spašavanja podataka!!!

Čestit Božić i sve najbolje u Novoj 2007 godini od srca Vam žele djelatnici InfoLABa

InfoLAB, 21.11.2006.- Korištenje i izbor NASa (network area storage-a): U današnje vrijeme gdje su diskovi sve jeftiniji, a samim tim i uredjaji čiju osnovu oni čine. U osnovi svakog NASa (jedinice za mrežnu pohranu podataka) je jedan ili više HDDa, koji su kontrolirani od strane upravljačke logike NASa, koji se uredno prijavljauju na mreži po željenom protokolu (web managable) i omogućavaju spremanje i čitanje podataka svim autoriziranim korisnicima mreže na jednostavan način i na centralnom mjestu. Odlično, jednostavno i funkcionalno.
No gdje je tu problem? Ovakve uredjaje danas možete nabaviti već od 400kn na više (model namjenjen ugradnji jednog HDDa). Imajte na umu da su u osnovi svakog tog uredjaja hard diskovi, koji se kvare, a kvaliteta same upravljačke logike i brand-a uredjaja diktirana je konačnom cijenom.
I najbitnija stvar je da provjerite koji datotečni sustav koriste uredjaji kojima ste odlučili povjeriti svoje podatke, jer često smo imali priliku vidjeti egzotične propriatry sustave, nestabiline inačice FAT32 sustava, što dakako bitno smanjuje sigurnost i pouzdanost takvog uredjaja. 
Treba znati da najkvalitetniji NASovi (npr EMC) imaju 2 identična SAS RAID 5 polja sa aktivnim kanalom i spare diskom po svakom polju, rezervnim baterijama za napajanje uredjaja u slučaju nepravilnog napajanja, vlastitog operacijskog sustava, koji svaki tjedan radi kompletan menadžment i checking sustava, uključujući provjeru svih diskova pa sve do namjenskog pražnjenja i punjenja baterija. I naravno sve nepravilnosti direktno prenosi proizvođaču i korisniku. Ovakvom sustavu (naravno uz redoviti backup) možete mirno povjeriti svoje podatke....no nažalost ta priča ima i svoju cijenu, visoku......  
InfoLAB- First CLass Data Recovery: samo najbolja profesionalna usluga  za naše korisnike:

- 14 godina profesionalnog iskustva i tradicije
- prvi i jedini profesionalni domaći data recovery laboratorij u zemlji
- jedna smo od rijetkih Europskih firmi možemo napraviti urgentnu dijagnostiku u roku 4 sata!!!
- najkraći rokovi spašavanja podataka u Europi, urgentne operacije 00-24
- vrhunski rezultati, uspješnost preko 85%
- sve operacije obavljamo u Hrvatskoj, vlastita najsuvremenija oprema(diskove nigdje ne šaljemo)
- No Data - No Money: plaćate spašavanje samo ukoliko spasimo izgubljene podatke
- najveća referentna lista, tisuće zadovoljnih korisnika
- stalni ugovorni partner najvećih hrvatskih kompanija: PBZ, Podravka, INA...
- stalni partner za Data Recovery najvećih domaćih informatičkih firmi: HGSpot, Micronis...
- vrhunski stručnjaci
- kompletna podrška korisnicima, besplatni savjeti i upute
- Non Stop podrška 00-24 (091/2062677) data@vip.hr (instant mail)
- najniže cijene u Europi
- Uspješno funkcioniramo i na tržištu Europske unije preko vlastite firme InfoLAB Data s.r.l.
- NOVO: ukoliko morate i dalje raditi, i potrebno Vam je računalo ODMAH, dok je Vaš oštećeni HDD na spašavanju podataka BESPLATNO ćemo Vam ustupiti naše računalo ili hard disk za svo vrijeme trajanja operacije!!!

... i još puno toga drugog čini našu profesionalnu uslugu jedinstvenom, koju s punim pravom možemo nazvati:

    First Class Data Recovery

Ako već imate potrebu za spašavanjem podataka neka usluga bude prvoklasna
- Treba razumjeti da su podaci ono što je najvrijednije što imate na računalu, i da su često nenadoknadivi, da li iz poslovnih ili emotivnih razloga nebitno, ali ako se već desilo da su izgubljeni nemojte raditi dalje pogreške koje Vas mogu trajno udaljiti od istih.
Mnoge firme i pojedinci će Vam pokušati spasiti podatke, dakako u najboljoj namjeri, ali bez specifične opreme i iskustva rezlutati su minimalni.
 Usporedite vaše podatke sa svojim zdravljem. Sigurno niti najmanji medicinski zahvat ne bi povjerili nekom iz susjedstva, ma kako Vam drag bio, a i vrhunski liječnik bez specifične ordinacije je beskoristan. Stvar sa podacima je ista, jer ako se napravi krivi korak u krivom smjeru (pa makar i u naboljoj namjeri), često je to korak bez povratka, i spašavanje može biti otežano ili čak nemoguće.
S toga dobro razmislite kome povjeravate svoje podatke. Ukoliko se diskovi šalju u inozemstvo nekoj od velikih svjetskih laboratorija, znajte da te kuće imaju i svjetske cijene (i najjednostavniji zahvati su preko 500 EUR) a i rizik slanja je tu, rokovi su bitno duži...
- Zašto dijagnostika nije besplatna? Kada bi dijagnostika bila samo spajanje diska na računalo, pa npr. čujemo da proizvodi čudne zvukove (klik-klik), odmah "odokativno" lupimo cijenu, onda dijagnostika može biti besplatna. No tamo su Vaši podaci, i stoga proces je bitno drugačiji i sigurniji.
 Najbitniji dio spašavanja podataka je profesionalno i kvalitetno odrađena dijagnostika, na specifičnoj opremi sa specifičnim alatima, bez dodatnog oštećenja diska i to je proces u kojem s tehničkom pripremom, iskusnom inženjeru treba cca 4 sata, i doista smo se potrudili i tu stavili najnižu moguću cijenu.

InfoLAB, 21.08.2006.- Tijekom ljetnih mjeseci obavili smo sve pripreme, i od jeseni u suradnji sa poznatom austrijskom tvrtkom  sve naše profesionalne usluge su dostupne i u Austriji: www.datalabs.at 
Isitčemo potpisivanje ekskluzivnog ugovora korištenje naših profesionalnih usluga sa Podravkom www.podravka.hr.
U posljedenje vrijeme smo imali dosta relativno novih diskova kapaciteta 500 ili više GB, stoga obratite pozornost na okruženje u kojem rade takvi diskovi. Jer isti su radi visokog kapaciteta i niskih tolerancija vrlo osjetljivi i za dug i siguran rad zahtjevaju primjerene uvjete.
InfoLAB, 20.06.2006.- Konačno su nam stigli vrući, ljetni, sunčani dani. Koliko to god nama odgovaralo, hard diskovi iz naših računala tad rade u bitno drugačijim otežanim uvjetima. Po našim dugogodišnjim statistikama ljeto je uvijek najkritičnije vrijeme za sve tipove hard diskova. Vodite računa da vašim diskovima kako internim tako i eksternim osigurate što primjerenije uvjete za rad, kvalitetno ih smjestite da se omogući dobro strujanje zraka, osigurajte hladjenje itd...Ukoliko trebate bilo kakav savjet slobono nas nazovite, bolje spriječiti nego liječiti. Sljedeći problem je vlažnost prostorija gdje uredjaji rade, jer često se dodatnim nekvalitetnim klimatiziranjem drastično pogorša stanje vlažnosti prostora.

InfoLAB, 19.05.2006. - Za sve naše korisnike iz Italije www.infolabdata.it  Vrhunski europski laboratorij smješten u Veroni (Italia)  

InfoLAB, 05.05.2006.- Sve više novih uređaja koristi hard diskove malog formata, tzv.micro hard disc, smanjenih gabarita, u standardima 1.8", 1", 0.9", i najnoviji 0.5". Budući da se radi o jako malim uredjajima koji su u potpunosti pravi hard diskovi s isitma treba biti vrlo oprezan budući da su izuzetno osjetljivi.
U slučaju gubitka podataka ili kvara pomenutih diskova, InfoLAB ima svu potrebnu opremu i coupler-e za spašavanje podataka sa svih danas poznatih tipova mikro hard diskova. 
InfoLAB, 22.03.2006. - Nabavljena nova oprema za direktno čitnaje podataka najnovijih serija diskova sa okomitom pohranom informacija. Novi coupleri za čitanje i najvećih gustoća zapisa (do 300GB po ploči). 
Danas sve više koristimo razne USB prijenosne memorije (stick-ove), kapaciteta čal i do 8GB. Sa istim treba biti oprezan, obavezno ih uvijek odjaviti prije isključenja, raditi backup informacija sa istih, i čuvati ih od mehaničkih oštećenja. 
Ukoliko ipak ostanete bez podataka sa istih, (ili bilo kakvih memorijskih kartica), još uvijek Vam možemo pomoći. Ako je uredjaj pokvaren i računalo ga ne registrira, vrlo vjerojatno da je stradao kontrolerski chip. Ako je preživio memorijski NAND chip, jedini u zemlji posjedujemo specijalizirane NAND čitače memorijskih čipova sa posebnim algoritmima za razvijanje koda sukladno kontroleru koji je primjenjen u USB uredjaju.  
InfoLAB, 24.01.2006.- Svi naši korisnici iz Makedonije, Grčke i regije južnog Balkana od 01.01.2006. godine mogu koristiti usluge naše makedonske poslovnice www.inteclab.com.mk  . Takodjer, za sve naše korisnike iz EU od 01.04.2006 godine počinje sa radom i InfoLAB Europe Recupero Dati, Verona, Italy.
U protekla dva mjeseca smo nabavili nove linije opreme, tako da urgentne dijagnostike svih medija (HDDa, flash, CD, DVD,itd....) možemo obavljati u rekordnom roku već od 4 sata uz maksimalnu razinu preciznosti. Uskoro ćemo prvi put na domaćem tržištu ponuditi potpune usluge osiguranja podatakau svim uvjetima.
InfoLAB, 17.11.2005.- Danas sve više koristimo različite prijenosne memorije USB stickove, memorijske kartice i sve ostale uredjaje sa vlastitom flash (NAND) memorijom. I snimamo naše poslovne projekte, drage uspomene kako bi nam uvijek bili pri ruci, uz nas, i slažem se, nadasve praktično. I rekli bi sigurnije, nema mehanike hard diska, te bi stvar trebala biti pouzdanija. No praksa je nešto drugo, poptuno drugačije. Podaci se gube i sa takvih uredjaja i to više i češće nego HDDa. Zašto? Problema je nekoliko:
-  često vrlo loši uredjaji diskutabilne kvalitete i konstrukcije, tvornički loše složeni
- mehanička izloženost uredjaja, mogući lomovi, prignječenja, oštećenja od strane korisnika...
- nekvalitetni konektori na uredjajima koji koriste te memorije (fotići, mp3 playeri itd...)
- i najbitniji dio nepažljivo rukovanje istim, ukoliko koristite USB memoriju, OBAVEZNO uvijek odjavite uredjaj prije no što ga isključite, jer kontroler čip koji je sastavni dio USB uredjaje je izrazito osjetljiv.
Spašavanje podataka sa ovakvog tipa memorija nije jednostavno, jer podaci su u čipu, i jedan krivi impuls tijekom oštećenja uredjaja trajno može uništiti Vaše podatke. InfoLAB posjeduje kompletnu tehnologiju sa posebnim čitačima nand memorija u kombinaciji sa 12 najpoznatijih načina adresiranja, i ukoliko su podaci još uvijek u čipu iste ćemo vjerojatno uspješno spasiti. Predlažem da po oštećenju nikako dalje ne uključujete vašu memoriju kako se stanje ne bi pogoršalo.  
InfoLAB, 21.10.2005.-Data Destruction - Sigurnosno uništavanje podataka: Kada rashodujete Vaše računalo (ili samo hard disk), kad ga mjenjate za novo, kad ga poklonite nekome, kad ga bacite, razmišljete li da ste s njim poklonili i sve vaše podatke, iako ste ih pobrisali, preformatirali. Nudimo Vam uslugu profesionalnog uništenja podataka na magnetskoj sondi, po svim važećim standardima sigurnosti, uz pisanu izjavu o obavljenoj operaciji uz potpunu odgovornost. Tretirani hard diskovi (i ostali mediji) su i dalje normalno uporabljivi, ali upotpunosti očišćeni od svih podataka, u odnosu na sve danas poznate i buduće metode povrata podataka. Po želji korisnika hard diskove možemo i fizički uništiti, tako da svi nositelji podataka (platter-i) budu usitnjeni na dijelove max površine 1cm2. Izuzetno povoljne cijene, već od 50kn po hard disku. Extra akcija: do 1.12.2005. 50% popusta za sve Data Destruction operacije.
InfoLAB,14.09.2005.-Imate oštećeni, pokvareni ili uništeni hard disk. Nemojte ga bacati. Pregledat ćemo ga, dijagnosticirati i predložiti Vam povoljan popravak, bitno jeftiniji od cijene novog diska.
Većina hard diskova se može uspješno popraviti ukoliko je to isplativo. Zamjenit ćemo oštećene dijelove i napraviti novu tvorničku definiciju na vrhunskoj profesionalnoj opremi. Disk ćete moći dalje i nesmetano koristiti.
Popravljamo sve tipove,standarde i modele hard diskova.Ako se odlučite na popravak BESPLATNA DIJAGNOSTIKA.
InfoLAB, 14.06.2005. - Ukoliko koristite računalo u poslovne svrhe, podaci i njihova dostupnost su ono što je najvrijendije u Vašem kompjutoru. Ukoliko se već desio problem sa sa kompjutrorom, stradao hard disk, pobrisani pdoaci, struni udar, pregoreno napajanje, nemojte raditi dalje greške i pogoršavati situaciju. 
- prvo sve ugasite 
- smirite se, 
- razmislite koliko su podaci koje ste izgubili bitni
- proanalizirajte alternativna rješenja (papiri, ponovni unos, možda netko od kolega ili partnera ima kopije...)
- konzultirajte se sa svojim suradnicima
- nazovite InfoLAB, bez obaveze, rado ćemo pomoći savjetom, preporukom
Ukoliko procjenite da su podaci bitni, i rado bi ih imali natrag, pazite da ne napravite krivi korak u krivom smjeru, ne koristite razne programe za "data recovery" (uglavnom vraćaju samo dio podataka, i to često potpuno nečitak). Ne radite amaterske pokušaje spašavanja podataka, jer sva dobra volja, i sve znanje svijeta, vam neće pomoći bez spacijaliziranog laboratorija i vrhunske opreme. Često, nakon raznih amaterskih pokušaja, profesionalno spašavanje je bitno otežano, ponekad i gotovo nemoguće.
Budite svjesni da se radi o Vašim podacima, i ako su Vam bitni, donesite dobre oduke, a za sve savjete slobodno nam se obratite.
InfoLAB, 22.04.05. - Od danas uspješno spašavamo i oštećene kriptirene NTFS particije (EFS) nastale sa Win2000 server, Win2003 server, bez obzira na tip oštećenja. Ujedno skrećemo pozornost na naše profesionalne usluge popravka file-ove Data Repair: ako Vam program koji koristite neće otvoriti datoteku sa Vašim podacima, ako je datoteka oštećena ili neuporabljiva, naši stručnjaci će Vam ručno istu popraviti. izvući iz nje maksimum podataka i informacija, primjenjivo na gotovo svim formatima: DOC, XLS, MDB, DBX, PST, ZIP, RAR, PDF, DWG itd...
InfoLAB, 09.04.05.-  Nova pogodnost za sve kupce HGspot-a: za spašavanje podataka sa računala, hard diskova i svih vrsta flash medija osiguravamo posebne popuste. U slučaju bilo kakvih problema sa eventualnim gubitkom podataka i sličnim poteškoćama stojimo Vam na usluzi. Obnovljena referentna lista korisnika
InfoLAB, 01.02.2005, - U pripremi su dvije potpuno nove akcije na našem tržištu za sigurnost Vaših podataka. Prvo: U suradnji sa jednom od vodećih osiguravateljskih kuća pripremamo program osiguranja podataka. Kao što ste do sad imali npr. Kasko na automobil, tako ćete ubuduće moći uplatiti policu osiguranja podataka, i biti potpuno sigurni od svih troškova i neugodnosti koje bi Vam prouzročio eventualni gubitak podataka.Drugo: Uskoro ćete na našem tržištu moći kupiti posebne hard diskove koji će imati  u garanciji pokrivene i djelomične troškove spašavanja podataka  u slučaju eventualnog kvara.   
InfoLAB,15.12.2004.- Internet više nije onakakv kakvog smo ga nekad poznavali, imali smo osjećaj da je cijeli svijet pod našim prstima, da su nam sve informacije ovog svijeta udaljene svega par klikova mišem, da sve možemo dohvatiti i obaviti iz topline našeg doma.No što se desilo? Ljudi najveće probleme rade sami sebi. Internet je postao stvar od koje se treba štititi. Pokušajte danas spojiti se na internet bez dobrog antivirusa, firewalla, servis packova....već za 15ak minuta imat ćete na svom računalu cijelu kolekciju, virusa, spyware-a, trojana i ostale gamadi. Koliko vremena dnevno provedete brišući neželjene spam poruke? Koliko vremena Vam treba da pronadjete neki željeni pojam, na koliko neprimjerenih i nepotrebnih stranica naletite prije željenog rezultata. Zbog svega ovoga internet postaje sve više i više ograničen, neuporabljiv, opasan, i ne bi bilo dobro da se pretvori u svoju suprotnost. Znači danas običan korisnik mora znati da li je dobro podešen antivirus, firewall, da li ima najnovije servis pack-ove...a to vam je otprilike kao da prije svakog dužeg putovanja na svom automobili morate znati podesiti ventile, poštelati špur....toliko o uporabljivosti interneta. Budućnost interneta s ovog aspekta i nije baš tak bajkovita, a što mi kao mali korisnici možemo napraviti? Za sad ništa, osim voditi računa o sigurnosti svog vlastitog računala ili mreže, smanjiti ranjivost na najmanju moguću mjeru, podestiti i postaviti ispravne postavke firewalla, antivirusa, čuvati svoje podatke, raditi sigurnosne kopije. Ukoliko imate bilo kakvih problema ili trebate savjet u kojoj od navedenih problematika, iskusni tim stručnjaka naše tvrtke Vam stoji na usluzi....
Čestit Božić i sretnu Novu godinu želi Vam InfoLAB e.i.d.o.o. 
InfoLAB,14.10.2004.- Trend produljenih garancija se nastavlja. Danas ćete rijetko moći kupiti hard disk sa manje od 3 godine jamstva. Seagate je čak produžio jamstvo početkom ljeta na 5 godina! Šuška se da će i Western Digital produžiti jamstvo na sve svoje modele (za sad samo Raptor serija ima 60mjeseci). No, sve je to krasno i korektno, pokvari Vam se hard disk, zamjene Vam ga i dobijete novi, prazan. Ali što sa podacima? S toga imajte na umu da su diskovi zbog svojih sve većih i većih kapaciteta, veće gustoće zapisa, kompleksnijih algoritama sve osjetljiviji i podložniji oštećenjima. Čuvajte Vaše podatke, pravite kopije, disperzirajte rizik.
Za sve savjete smo na raspolaganju, slobodno nazovite za bilo kakve informacije, a ako ipak dođe do gubitka podataka, kontaktirajte nas čim prije, jer u tim kritičnim trenutcima bitno je da se stanje dalje ne pogorša, već pronađe najpovoljniji i najsigurniji put spašavanja istih.
InfoLAB, 14.09.2004.- Već devet (9) godina uspješno spašavamo podatke sa svih vrsta oštećenih i uništenih, magnetskih, optičkih i flash medija. Opremili smo vrhunski, mikroelektronički i mikromehanički laboratorij jedinstven na ovim prostorima, raspolažemo najsuvremenijom opremom, znanjem i iskustvom. Konstantno razvijamo i usavršavamo najnovije metode data recovery-a, partnerski suradjujemo sa vrhunskim svjetskim autoritetima iz ove oblasti, učestvovali smo u stvaranju i projektiranju nekih od najsuvremenijih metoda spašavanja podataka. Spašavamo podatke od najjednostavnijih brisanja, preko potpuno uništenih diskova (prignječeni, spaljeni, razbijeni...) do najkompleksnijih RAID diskovnih polja (tip: 0, 0/1, 5,10). Diskovi, magnetizam, mikrooptika, datotečni sustavi, tehnologije zapisa, sigurnost podataka su naš osnovni posao.  No ovaj put Vam nudimo i nešto više:
Data Security Consalting- nemojte dozvoliti da ostanete bez Vaših podataka. Nije bitno da li se radi o kolekciji osobnih fotografija sa ljetovanja, zbirke MP3 glazbe ili kompletnog poslovanja cijelog poduzeća. Tek kad izgube podatke ljudi shvate njihovu vrijednost. Dozvolite da Vam pomognemo. Uz naše dugogodišnje iskustvo i znanje osigurat ćemo Vam nesmetan rad i miran san. Predložit ćemo Vam i realizirati potpuno sigurne sustave sigurnosnog spremanja podataka, tako da iste nikad nećete izgubiti. Ponekad je dovoljna i minimalna investicija za potpuno siguran rad. Možda samo 15ak minuta razgovora, pravog pristupa, i sistemske organizacije, rješava Vas svih eventualnih problema sa mogućim gubitkom podataka. Kontaktirajte nas, vrhunski tim stručnih inženjera i tehničara Vam stoji na raspolaganju. 
InfoLAB, 19.07.2004.- Ukoliko ste ostali bez podataka, a hitno su Vam potrebni, vrijeme Vam je vrlo bitno, pritišću Vas rokovi, imamo rješenje za Vas. Urgent priority Non-stop service: Vaše podatke možemo spasiti Već u roku od 12 sati, bez obzira o kakvom se oštećenju radi. Usluga je dostupna od 00-24h.
InfoLAB, 14.06.2004.- Često nas pitaju što znače pojedini termini koje koristimo za naše usluge, pa evo i krtatkog pojašnjenja:
Data Recovery - Spašavanje podataka sa svih vrsta oštećenih i uništenih magnetskih i optičkih medija (hard diskova, disketa, traka, ZIP, microdrive, MO itd...), diskovnih polja (RAID 0,1,0/1,5), svih formata i tipova zapisa (FAT, FAT32, NTFS, NTFS5, Ext2FS, Ext3FS, RaiserFS, HFS, HFS+, Novell, UFS, JFS; VxFS itd...)
Data Repair - Popravak podataka, ukoliko je datoteka, file, slike ili bilo koji drugi oblik podataka oštećen, tako da ga ne možete otvoriti, isti možemo popraviti i omogućiti njegovo nesmetano korištenje. Uspješno popravljamo datoteke za MS Word, Excel, Access, PowerPoint, Outlook Express, Outlook, Exchange, Oracle, Clipper, Fox, WordPerfect, Lotus, AutoCAD, Corel itd...
CHIP Recovery - Spašavanje podataka sa svih vrsta oštećenih FLASH Memorija: USB Memory, CF, SmartMedia, XD Card, MemoryStick, itd...
 CD & DVD ReVital -  Popravak i spašavnaje podataka sa svih vrsta optičkih medija
InfoLAB, 24.05.2004.- Skrećemo pozornost, na pogodnosti pri svim našim servisnim uslugama: 
- Osiguravamo zamjensko računalo tijekom servisa
- Urgentni servis: tijekom istog dana
- Sve vaše uređaje možemo preuzeti i dopremiti do nas
- Sve servise obavljamo bez gubitka podataka