Ovako je bilo nekad, davne 1979. godine kad još nije bio izgrađen sportski dom u Mačkovcu, pa se pucalo u "dasku", odnosno na otvorenom. Prikazano je natjecanje "Liga Mačkovca" na kojoj su slobodno nastupali svi mještani Mačkovca koji su to htjeli.
1986. godine povodom Dana mjesne zajednice otvoren je sportski dom koji je izgrađen dobrovoljnim radom članova Sportskog društva "Omladinac", te dobrim djelom iz sredstava društva zarađenim organiziranjem robno novčane lutrije 1985. godine.
Posljednje kolo međužupanijske lige u serijskoj zračnoj puški, kao i prigodna zabava u organizaciji našeg kluba održani su 15.12.1990. godine. 
Ekipa kadetkinja nakon nastupa na prvenstvu  Županije 1995. godine u Čakovcu (Kristina Žižek, Lana Marković, Marija Jambrović i Helena Bedić, s trenerom Ivanom Žižek).
  Proglašenje pobjednika na prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke na kojem je Ivanu Žižek mlađem uručena zlatna medalja za juniorsko prvo mjesto pojedinačno, te brončana plaketa za ekipno treće mjesto u republičkoj ligi 1993/94.
Novak Nenad osvojio je drugo mjesto na prvenstvu Hrvatske z za pionire 1985. godine u gađanju serijskom malokalibarskom puškom trostav u Koprivnici.
A ovako to izgleda danas. Ivan Žižek mlađi na natjecanju u zračnoj puški standard, pucajući iz puške Feinwerkbau 602 njemačke proizvodnje, te u streljačkoj opremi Kusterman.
Željko Bedić dugogodišnji član kluba i tajnik kluba.
Kristina Žižek, višestruka juniorska i seniorska prvakinja županije, te najbolji strijelac županije za 1998, 1999, 2000 i 2001. godinu u ženskoj konkurenciji.
Kristina Žižek, Anja Tomašić i Helena Bedić, prvakinje Međimurske županije u gađanju zračnom puškom u 2003. godini, te županijske rekorderke u gađanju zračnom pukom.