LabinPunk Revival
 
 
..::Portal za onLine
organizaciju nametanja urbane kulture::..

home | o nama | kontakt | bendovi | programi | akcije | suradnja | izdavastvo


interaktivno:
..::forum::..
..::kontakt::..arhiva:
..::24.03 - 17.04::..
..::03.02 - 24.03::..

..::AKTUALNO::..

Novice iz udruge...

28/02/06

Udruga PROTEST je prepoznata kao vrlo vrijedan resurs na nivou Istarske zupanije te je pozvana u radnu skupinu za izradu Zupanijskog programa djelovanja za mlade! od kolike ce to vaznosti biti za udrugu vidjeti ce se tek kroz nekoliko godina kada taj program bude implementiran.
daljnje novosti su da ce Marijan Galovic sudjelovati na treningu Europske komisije u Sarajevu gdje ce se educirati za apliciranje na phare programe za mlade u sklopu europske komisije.

Novice iz Labina...

28/02/06

Labinska scena je definitivno krenula u internetske vode preko vlastitog portala koji se zove Labinhardcore.com, simbolika u imenu portala je ogromna sa ovim sajtom udruge PROTEST -koji će valjda jednog dana dobiti komercijalnu domenu. To nije jedina novost, naime u zelji za sto boljom suradnjom linkovi na labinpunk site-u biti ce direktne karike na Labinhardcore stranice, tako da cete vec sadasnjim linkom za bendove biti preusmjereni na LAHC site.
Maxse

Svježe Festivalske vijesti

23/06/05

Nažalost morati ćete se strpiti još koji dan jer je organizacijski tim prezauzet da bi sastavio izvještaj. No obećajemo vam ludu zabavu i puno više od toga. Iz nepouzdanih izvora saznajemo da su neke teme vezane uz festival jučer bile na dnevnom redu Gradske skupštine Grada Labina. Nadamo se da će na ovom sajtu uskoro stajati zahvala: hvala gradu Labinu na velikodušnoj donaciji za potrebe organizacije festivla.

Prijavite se na radionice!!!

20/07/05

Marketing je veoma važna karika djelovanja svake udruge, no često se zapostavlja kod organizacija zbog loših rezultata koje često donosi. Mistično 4P (place-price-product-promotion) treba približiti DIY (eng: Do it yourself) metodama koje vrlo lako mogu donjeti zadovoljavajuće rezultate jer u sebi uključuju sve segmente marketing mixa. Udruge same sebi odabiru tržište koje nam odgovara i ciljne skupine kojima se obraćamo, sami formiramo cijenu jer ne postoji tržišno natjecanje, sami radimo programe te na kraju sami možemo raditi svoju promociju.

koorganizatori ovih radionica su PROTEST, KVARK iz Križevaca i ACT i Čakovca. Za prijavu je dovoljno poslati e-mail na našu adresu te ćemo vam se mi javiti sa detaljnijim info sheetom. Program radionica se nalazi ovdje.

Mogućnost sudjelovanja ima 15 mladih osoba od 14 do 25 godina, pod uvjetom da su aktivni članovi bilo koje udruge ili kluba mladih na području grada Labina. Preostalih 5 sudionika prijavljuju udruge, klubovi mladih ili Građanske inicijative sa područja cijele hrvatske, a odabir će vršiti organizacijske strukture projekta. Naravno, nismo prestriktni, pa čak i ako se ne uklapate u zadane okvire - pošaljite prijavu!!!

Pokrovitelji ovih radionica su: Ministarstvo kulture RH, Ured za Kulturu Grada Zagreba, Zaklada za Razvoj Civilnog Društva i European Cultural fund, a program je realiziran kroz Clubuture platformu.

Festivalski site

23/06/05

Upravo je updatean site o Labinskom festivalu koji se nalazi na adresi www.discopunk.vze.com.
Otvoren je i topic na forumu u kojemu mozete postaviti pitanja u vezi festivala. Site je raden na engleskom jeziku, a nedjelo je maXseUndesign tima.

Poziv na seminar

16/06/05


Ukoliko postoji interes clanova udruge za pohadanje ovog iznimno korisnog seminara javite se na e-mail pa cemo vas prijaviti.

Hrvatska zajednica racunovoda i financijskih djelatnika i Nacionalna zaklada za razvoj civilnoga drustva organiziraju Seminar 07. SRPNJA 2005. godine U ZAGREBU (na adresi doma sindikata Grafičara, Brescenskog 4). Na seminaru pod nazivom FINANCIJSKE, POREZNE I RACUNOVODSTVENE AKTUALNOSTI U POSLOVANJU NEPROFITNIH ORGANIZACIJA ce se obradivati sljedece stavke:
1. Informacije o mogucnostima financiranja programa i projekata neprofitnih organizacija
2. Aktualna pravna pitanja u poslovanju neprofitnih organizacija (primjena Zakona o udrugama, Zakona o radu i dr.)
3. Financijsko poslovanje - podsjetnik za zakonito postupanje
4. Specificna racunovodstvena postupanja i sastavljanje financijskih izvjestaja za I -VI 2005.
5. Oporezivanje rada i angazmana prema novom Pravilniku o porezu na dohodak (neoporezive isplate, honorarni rad, naknade troskova, volonteri...)
6. Neprofitne organizacije u sustavu PDV-a i poreza na dobit

NAKNADA po sudioniku iznosi 344,00 kn i ukljucuje najnoviju knjigu “Poslovanje udruga”, PDV, radni pribor i osvjzavajuci napitak u stanci. Za sudjelovanje bez pisanog materijala (knjige) naknada po sudiniku iznosi 244,00 kn.

Nove potvrde

13/06/05

Uz vec ranije potvdene bendove (Czosnek, MorsUltimaRatio, LiveYourChoice, Miasma i Chakra) nastup na festivalu Sve je ovo Disco (eng. Everything is disco but punk is more fun!) potvrdili su jos Mikrofonija, Crasso de Odio i Homo homini lupus. Potvde ostalih bendova mozete procitati na nasoj stranici u sljedecih petnaest dana.

Jeste li znali...

13/06/05

...da je Udruga Protest u periodu od 2003. do 2005. godine clanica saveza udruga Klubtura te je u sklopu clubture programa ostvarila vise od 20 dogadaja (kao host partneri i kao nositelji projekata). Na skupstini saveza udruga PROTEST ce predstaviti projekt DIYmarketing koji je napisan u suradnji sa udrugama KVARK (Krizevci) i ACT (Cakovec). Skupstina ce se odrzati u Zagrebu 25. i 26. lipnja 2005. godine.

Prve festivalske vijesti

07/06/05

I ove godine ce stotine punxa i slicnih pohoditi nas maleni gradic na istocnoj obali istre. Za sada vas necemo prekrcati informacijama vec vam ponuditi samo konkretne stvari poput datuma odrzavanja (3. i 4. kolovoza) i potvrdenim bendovima (Czosnek, MorsUltimaRatio, LiveYourChoice, Miasma i Chakra). vise informacija o festivalu dobiti cete uskoro, odnosno cim nam bendovi potvrde gostovanje.

Jeste li znali da...

07/06/05

...postoji Europska povelja o sudjelovanju mladeži u životu na općinskoj i regionalnoj razini??
E pa postoji i usvojena je 19. ožujka 1992. godine. Imajući u vidu težnje mladih ljudi, te njihovu sposobnost za razvijanje mikroprojekata i provedbu lokalnih shema, općine i regioni predlažu ohrabrivanje razvoja fleksibilnih oblika i struktura za udruživanje, kao što su centri za mlade ili skupine mladeži, organizirane od strane same mladeži.
Lokalne i regionalne vlasti obvezuju se da će ohrabrivati razvoj organizacija mladeži koji se, kao rezultat akumulacije nestabilnosti s kojom se suočavaju, nalaze najdalje od života u zajednici.

Zivjeti kvalitetnije Festival

04/06/05

Datum održavanja:
24. (petak) i 25. (subota) lipanj 2005.
Mjesto održavanja:
Emovci (3 km od centra Požege), Moto Cross Staza Vilare
Opis:
Dvodnevni alternativni underground festival na otvorenom, nastup bendova, kampiranje, slušaona, nagradne igre, distribucija fanzina, nezavisne glazbe, majica i prišivaka, zabava...
sviraju:
Casket Garden (madzarska)
Wasserdicht (Slovenija)
Lockdown (SiCG)
AK47 (Zagreb)
Pasi (rijeka)
Bolesno grinje (Pula)
BeerSystem (požega)
Protest mozga (Labin)... i mnogi drugi.
Posjetite stranicu Festivala

Protest Mozga mp3 download!

03/06/05

Na server je postavljen MP3 labinskog benda PROTEST MOZGA. Pjesmu AJ LOV METAL mozete downloadati ako kliknete desnim klikom ovdje te odaberete opciju save target as.

Site update

21/05/05

Na server je postavljena stranica programi na kojoj su predstavljeni programi i projekti koje ce nasa udruga u naredno vrijeme provoditi. Posebno je zanimljiv projekt DIY marketing koji ce se odrzati vec ovog ljeta. Također možete downloadati i prezentaciju trogodišnjeg programa udruge za neredne 3 godine.

Latest news

16/05/05

U Srijedu, 11. Svibnja pokrenut je postupak upisivanja nase udruge u Registar udruga pri uredu drzavne uprave u zupaniji istarskoj. Iz bliskih nam izvora saznajemo kako ne postoji zakonski odredeno vrijeme na odgovor ove sluzbe te da mozemo cekati i do 4 mjeseca.

jos vijesti vezanih uz udrugu
Clubture je pokrenuo novi krug natjecaja za projekte ove godine na koji se i mi planiramo prijaviti u suradnji sa jos nekoliko udruga. Projektni tim je vec poceo sastavljati projekt, a prezentirati ce ga clanovima udruge na sljedecem sastanku.

Sajam udruga
U zagrebu je od 11. do 13. svibnja odrzan sajam udruga mladih na kojem je prisustvala i nasa udruga. Zbog nekih realnih razloga nismo se bili u potpunosti spremili za ovu manifestaciju, no veseli i raduje cinjenica da je podjeljeno mnogo promotivnih materijala te da je udruga PROTEST izvrsno prihvacena. Fotografije i potpuno izvjesce ce biti uskoro na siteu.

Rezultati prosle ankete:
Apsolutno NE (26 glasova) 72.22%
Možda da, ali za koga? ( glasova) 16.67%
Možda da, ali ne dovoljno! (1 glas) 2.78%
Apsolutno DA (3 glasa) 8.33%
Nova anketa je on-line, pa izvolite i glasajte ako vec nemate priliku to uciniti danas na lokalnim izborima.

Topla preporuka

30/04/05

Udruge i klubovi mladih u Hrvatskoj cesto ne djeluju intenzitetom kakvim bi mogli zbog nedostatka kvalitetno educiranih i treniranih ljudi. Trenutno u Hrvatskoj najaktivnije na tom polju radi udruga SMART koja mlade aktiviste obucava kako da napisu kvalitetan projekt koji ce biti prepoznat od strane fundera. Ako slucajno nemate priliku prisustvovati smartovim tecajevima prisiljeni ste educirati se iz pisanih materijala.
Kako je literaturu (prirucnike, brosure i slicno) o prikupljanju sredstava za nevladine organizacije tesko pronaci mladi su cesto prisiljeni te podatke traziti na internetu. Kako bi vam skratili muke; predlazemo vam jedan kratki on line tecaj na stranicama Zamirneta.

Druzenje uz PROTEST

26/04/05

"Sto mogu mladi"
Udruga za razvoj urbane kulture PROTEST vas poziva da dana 7. Svibnja prisustvujete na jednodnevnom dogadjanju koje se sastoji od:
1. Projekcija Dokumentarnog filma o Drustvenom razvitku Hrvatske
FADE IN produkcija za potrebe UNDP. trajanje filma otprilike 30min.
2. Prezentacija programa LabinYouthCenter
Prezentacija programa koji cemo raditi sljedecih 4 godine, a koji se sastoji od desetak razlichitih projekata koji su od iznimne vaznosti za mlade.
3. Razgovor na temu: "kako ja mogu pridonjeti radu udruge i razvoju Grada Labina?"
Sam po sebi naslov govori dovoljno... bazirajuchi se na programu LabinYouthCenter prisutne ce se pokusati potaknuti da se uclane u udrugu i aktiviraju na samoj izradi programa i projekata.
4. Zabava...
Zabavu za prisutne prirediti ce DJ. FreYer

Sajam Udruga

26/04/05

Labinska udruga za razvoj urbane kulture PROTEST primljena je na ovogodišnji sajam udruga mladih koji ce se odrzavati u Zagrebu od 11. do 13. Svibnja. Sajam ce se odrzati u prostorijama Studentskog centra. Vise o programu uskoro

Dan Planeta Zemlje

22/04/05

Urednistvo ovog portala vam zeli sretan Dan Planeta Zemlje, te vas ovim putem molimo da ucitite nesto za svoju planetu... Nas prijedlog je da ovaj dan obiljezite tako sto cete izaci u Grad bez Auta ili pak prosetati sumom ili parkom te razmisliti o tome sto mozete uciniti za svoju planetu u buducnosti.

Miasma u Slavonskom Brodu

21/04/05

Labinski grind core bend Miasma, u Subotu 23.Travnja, svira svoj prvi koncert izvan granica lijepe nase Istre. koncert u Slavonskom Brodu počinje u 9 sati, a održat će se u Mjesnoj zajednici Budainka na adresi Zagrebačka 52. Ulaznica košta 10 kuna. Organizatori -

Zabava

17/04/05

Evo vam cisti primjer kako se uz puno maste sve moze;
Neven Ciganovic, namjerno se oglusio o propozicije natjecaja. U pozivu MTV - to si ti uz niz pozeljnih karakteristika navedeno je i ogranicenje starosne dobi kandidata - od 18 do 26 godina.
zar vi mislite da je to vazno u mojem slucaju? nasmijao se nesto stariji stilist Ciganovic, koji ce MTV-jevu dobnu blokadu pokusati oboriti znakom $, koji je upisao umjesto posljednjega broja u godini svojega rodenja - 197$.
Dakle, iako mozda niste mozda mladi po svojim godinama - uvijek to mozete biti duhom.
izvor: Studio

...::Anketa::...
Ocjenite informacije na portalu:

1
2
3
4
5

Broj posjetitelja:

nas banner za razmjenu:

clanovi smo saveza udruga:
prijatelji:citaj prethodne vijesti