e-mail
O ronjenju i opremi
 
Proizvođači opreme
 
Linkovi

 

 

 

Ronilački klubovi
 

Naslov poruke

Vaš e-mail

Vaše ime


Tekst poruke


 
Nabava opreme
EKOLOŠKA AKCIJA EKO KUPA- ČISTA PETRINJA

Ponovno će se 18.6.2011. u organizaciji Ronilačkog kluba Orca iz Petrinje organizirati eko akcija EKO KUPA, ČISTA PETRINJA na gradskom kupalištu. Očekuju se ronioci iz više hrvatskih gradova kao Karlovac,Sisak,Zagreb,Bakar itd. Eko akcija je na ovaj način uspješno održana i u protekle dvije godine. Ukoliko postoji zainteresiranih ronilačkih klubova mogu se javiti na mobilni broj telefona: (Mladen 098/398004) i (Josip 098398010)

RONJENJE U HRVATSKOJ
Ronjenje je kod nas danas postao jedan od najpopularnijih sportova na moru. Godišnje se u hrvatskoj proda više od 40000 ronilačkih iskaznica što i ne znači da na Jadranu i roni toliko ronioca. Pretpostavlja se da je taj broj puno veći. Atraktivne lokacije na Jadranu uvelike privlače i veliki broj stranih ronioca što uvelike povećava naš turizam.Naše more je puno starih antičkih brodova , koralja i ostalog životinjskog i biljnog svijeta. Na sjevernom Jadranu najveća je posjećenost zbog plićeg mora i bujnije vegetacije ,a pogotovo uz istarsku obalu gdje ronioci mogu vidjeti nekolko starih olupina brodova. U sjevernom Jadranu more je nešto mutnije tako da je slabija vidljivost. Srednji i južni jadran poznati su po većim dubinama , bistrijem moru, strmim liticama koje se spuštaju u dubinu. Tu su najljepše lokacije na Kornatima, Visu ,Hvaru itd.

LOKACIJA NA KORČULI - MINA IZ DRUGOG SVETSKOG RATA
EKO AKCIJA - JADRANOVO
Ronilački klub "ORCA" iz Petrinje 25.4.2009. godine sudjelovao je na ekološkoj akciji u Jadranovom u organizaciji ŠRD Tunera iz Jadranovog i kluba ronioca HVIDRE Karlovac. opširnije
EKO AKCIJA GLAVOTOK

U ovom malom mjestu organizirana je 9.5.2009. ekološka akcija čišćenja podmorja i obale. Organizacija od strane TZ Grada Krka i I.R.T.D.A. ronilačkog centra protekla je odlično. Prisustvovalo je mnogo ronioca iz cijele Hrvatske kao i inozemstva. RK Orca iz Petrinje na slici.

I.R.T.D.A. Diving&kayaking center

Ronilački centar "I.R.T.D.A." radi na otoku Krku u kampu Glavotok.U svom aranžmanu nudi kompletne usluge kvalitetnih urona uz vrhunsko vodstvo i kvalitetnu opremu. Više informacija na internet stranici. www.correct-diving.com

Na ovoj adresi možete redovito pratiti novosti o ronjenju, lokacijama i opremi.