MOBBING, ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MJESTU, ZAŠTITA DOSTOJANSTVA

Objava: 16 II VEČERNJI LIST nedjelja, 20. prosinca 2009.

ZLOSTAVLJANJE NA POSLU

Profesor dobio otkaz pa objavio knjigu o mobbingu

Mladen Sabljak: Otac koji me optužio za seksualno uznemiravanje kćeri poslije mi se ispričao


"Konačno, dobili smo priručnik, prvi udžbenik za sve koji trpe mobbing na radnom mjestu! To je putokaz što trebaju poduzeti svi koje poslodavci i šefovi zlostavljaju, model kako da se zaštite i da makar nakon dugotrajnih sudskih postupaka priskrbe satisfakciju i dokažu da su bili nemoćna žrtva u rukama perfidnih zlostavljača i manipulatora", rekli su neki prilikom predstavljanja u Novinarskom domu u Zagrebu knjige "Sumrak hrvatskog školstva", prve knjige o mobbingu objavljene u Hrvatskoj. Autor je Mladen Sabljak, bivši profesor tjelesnog odgoja u Prvoj ekonomskoj školi u Zagrebu. Petnaestogodišnja tortura kulminirala je 1. rujna 2008. kada je dobio skrivljeni otkaz, zbog čega se još vodi sudski postupak.
- Moji problemi u Prvoj ekonomskoj školi počeli 1992/93. godine. Ravnatelj mi je podmetnuo optužbu da sam jednu učenicu ošamario dva puta... Kad se slučaj počeo istraživati, ustanovilo se da ona toga dana, kad sam je prema optužbi udario, uopće nije bila u školi. Našli smo liječničku ispričnicu na kojoj se i otac potpisao da dijete uz njegovo znanje nije taj dan bilo na nastavi. Unatoč tome ravnatelj Slavko Trupeljak pokreće protiv mene disciplinski postupak, ali me je disciplinska komisija oslobodila optužbi - prisjeća se Sabljak.

Drama zbog maturalca
To je, kaže, bio samo uvod u gnusne postupke. - Nakon toga sam upozorio ravnatelja da on i Školski odbor ne smiju birati turističku agenciju koja bi organizirala maturalna putovanja. U to vrijeme stigao je i naputak tadašnje ministrice Ljilje Vokić da se roditeljima predlože dvije tri agencije od kojih bi oni izabrali onu koja im odgovara. To ravnatelju, naravno, nije odgovaralo i nakon toga počeo me jakogaziti - tvrdi Sabljak. Bilo je svakakvih anonimnih prijava učenika, kolega i dvojbenih pritužaba. A onda u veljači 2008. godine nastala je drama. - Ravnatelj mi je preko oca jedne moje učenice navukao policiju na vrat. Upali su mi jednog dana u školu, ispitivali me, rekli da su me tražili i kod kuće. Otac me optužio da sam njegovoj kčeri prišao s leđa, zagrlio je i vikao za njom: Kučko! Na prijedlog odvjetnice podnio sam tužbu protiv oca. On mi se 14. listopada ispričao, ispriku sam prihvatio i tako je još jedna konstrukcija pala u vodu - kaže Sabljak.

Nije došao na nastavu
- Ja se tim nisam bavio. Taj dio, navodno, seksualnog zlostavljanja učenice istraživala je policija. Mene je zanimao njegov odnos prema radu i utvrdio sam da su kolege koji su prije mene obavljali nadzor, uočili niz nepravilnosti - nepoštovanja nastavnog plana i programa, lošu pripremljenost i provedbu radnih sati, kršenje pravilnika o ocjenjivanju učenika... Ja sam utvrdio da određene dane nije održao nastavu, što je i sam pismeno priznao, opravdavajući se da je ispunio planiranu satnicu. Pa ne može on niti itko drugi samovoljno prestati raditi zadnja dva tjedna nastavne godine! - komentira cijeli slučaj prosvjetni inspektor Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa Lautaro Galinović.
- Činjenica je da sam ja predložio otkazivanje mu ugovora o radu jer nisam imao drugog izbora. Ravnatelj je to mogao, ali i nije morao prihvatiti. No, postupak otkaza ravnatelj škole pokrenuo je nekoliko dana prije nego što sam mu ja to predložio. Predložio sam davanje redovitog otkaza, koji podrazumijeva otkazni rok i otpremninu - objašnjava Galinović.

"VEČERNJI LIST, "Ispravci i objašnjenja"; utorak, 29. prosinca 2009.: Reakcija na "skrivljeno ponašanje"

Sabljak je dobio otkaz 1. rujna 2008. Nakon tri dana na njegovo mjesto u Prvoj ekonomskoj školi zaposlen je sin Marijana Kajmaka, tadašnjeg ravnatelja Uprave za inspekcijske poslove. Zašto se sve to događalo u njegovoj školi, pokušali smo doznati od Trupeljaka. Iznerviran, počeo je vikati da ne želi ništa komentirati. - Ne želim, je l' tako, o tome s vama razgovarati... Je l' tako, vi mene provocirate, je l' tako... Ja dobro znam, je l' tako, tko ste vi. Moj komentar niste čuli, je l' tako... - govorio je povišenim tonom Trupeljak. Bivši šef prosvjetne inspekcije Kajmak, koji je s te dužnosti otišao u veljači ove godine, pet mjeseci nakon zapošljavanja sina, jučer se nije javljao na mobitel. Danas je savjetnik ministra u Ministarstvu obrazovanja. Ministar Radovan Fuchs kaže da sa slučajem nije upoznat ali da "svi koji zloupotrijebe svoj položaj moraju snositi sankcije".

Sabljak je otkaz dobio 1. rujna, a za dva dana posao je dobio sin utjecajnog.
U knjizi čitatelji traže i putokaz za dugotrajni hod kroz sudske postupke.


"Nisam upoznat s tim slučajem, ali sve koji zloupotrijebe položaj treba sankcionirati" kaže ministar Fuchs

Ravnatelj Trupeljak zlostavljao me petnaestak godina, do otkaza u rujnu prošle godine" tvrdi Mladen Sabljak

Ne želim, je l' tako, komentirati, vi mene provocirate", uzrujao se ravnatelj Trupeljak kad smo ga pitali za Sabljaka

"I prije nego što sam ja predložio redoviti otkaz, postupak otkazivanja pokrenuo je ravnatelj", tvrdi inspektor Galinović

Udruga Mobbing
Treba imati papire i jako je teško dokazati.
Sabljak nam se obratio i govorio o svim problemima koje ima u školi. Kazao nam je zašto je i kako dobio otkaz, ali i da o svemu tome piše knjigu. Nije tražio našu pomoć jer se on u to vrijeme već dobro organizirao. Među prvima je javno govorio o zlostavljanju na poslu i otvorio svoje internetske stranice - komentira Jadranka Apostolovski, iz udruge Mobbing. Ona ističe da je mobbing vrlo teško dokazati.
- Mi imamo tim stručnjaka koji radi sa žrtvama i procjenjuje je li riječ o mobbingu ili klasičnom kršenju ugovora o radu. Mobbing je vrlo teško dokazivati i sve što se događa na nečijem radnom mjestu ne mora biti to. Da bi bio mobbing, treba se događati sustavno, dulje vrijeme - tumači Apostolovski. Dodaje da imaju "popriličan broj slučajeva mobbinga iz sustava obrazovanja", dosta profesora iz srednjih škola i s fakulteta koji se žale da su zlostavljani. Svi koji se na svojem radnom mjestu susreću s kontinuiranim zlostavljanjem, trebali bi prikupljati dokumentaciju, voditi dnevnik i sve prijaviti.