MOBBING, ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MJESTU, ZAŠTITA DOSTOJANSTVA
PRVA EKONOMSKA ŠKOLA
ZAGREB, Medulićeva 33
KLASA: 502-03/98-01
Ur,broj: 251-88-01-98-233
Zagreb, 7.4.1998.

OBAVIJEST RAZREDNIKU I RODITELJIMA UČENIKA III-D RAZREDA

Kako sam obaviješten od strane predstavnika razreda (učenice A. Aračić),
a i od strane roditelja razreda III-d (17.3.1998.g. roditeljski sastanak) dogovorio je svoje maturalno putovanje u Španjolsku preko turističke agencije sa kojom škola nema potpisani ugovor o poslovnoj suradnji. Kako bismo kao škola željeli omogućiti sigurno putovanje našim učenicima potpisali smo ugovor o suradnji sa provjerenom agencijom. Kako je posao svakog roditelja da svoje dijete uputi na putovanje sa kim i na način koji želi, Prva ekonomska škola Zagreb, Medulićeva 33, to pravo ni u kom slučaju neće uskratiti. No svatiti će te da u tom slučaju nemožemo snositi bilo kakvu odgovornost za eventualne propuste u organizaciji samog putovanja kao i da tu odgovornost nemože preuzeti ravnatelj škole. Stoga Vas molim da iz razloga obostrane koristi potpišete priloženu PUNOMOĆ - IZJAVU te da ju ovjerite kod javnog bilježnika. Original potpisane punomoći i izjave zadržava opunomoćenik, a školi se dostavlja kopija ovjerene punomoći.
Da bi se unaprijed spriječili eventualni nesporazumi moram Vas upozoriti da ukoliko je opunomoćenik Vašeg djeteta djelatnik naše škole, turističko putovanje planirajte u vrijeme kad dotični nema radne obveze u školi. U slučaju da to nikako niste u mogućnosti škola će provjeriti kod Ministarstva prosvjete i športa može li djelatnik voditi Vaše dijete za vrijeme radnih obveza u školi.
Nadam se da će te ovu našu obavijest shvatiti kao pokušaj da se preduhitre eventualni nesporazumi koji bi se mogli pojaviti u kasnijim fazama organizacije putovanja Vašeg djeteta.

S poštovanjem!