MOBBING, ZLOSTAVLJANJE NA RADNOM MJESTU, ZAŠTITA DOSTOJANSTVA

Odranska bb, 10000 Zagreb, e-mail: jutarnji_list@eph.hr

Insinuacije ravnatelja Slavka Trupeljaka su podmetanja

U povodu članka objavljenog u Jutarnjem listu 6. veljače 2002. godine pod naslovom "Ravnatelja prve ekonomske i savjetnika u Ministarstvu tuži profesor zbog ozljede učenice", molim vas da u cilju objektivnog izvješćivanja javnosti objavite sljedeći tekst.
Najnovija insinuacija gospodina ravnatelja Slavka Trupeljaka, kako je "čudna koincidencija da je dan ranije upravo profesor Sabljak u dvorani održao sedam sati nastave" te da se "mreža iz željeznog okvira nije mogla otkvačiti sama od sebe", još je jedan primjer njegovih podvala i podmetanja. Slikajući se pokraj tog željeznog okvira, koji je dao popraviti tek nakon što je 15-godišnjoj učenici pao na glavu, ravnatelj, naime, ne spominje da se to dogodilo tijekom poslijepodnevne nastave 12. prosinca 1999. godine, dakle, nakon sedam prijepodnevnih sati drugih nastavnika, nego upire prstom na mene koji sam prijavio slučaj kada se dogodio. Da nisam održao nastavu dan prije toga, ravnatelju bi bila "čudna koincidencija" da sam u toj dvorani bio i ma kojeg drugog dana u posljednjih dvadeset godina koliko sam nastavnik u toj školi.
---------------------------
Naprotiv, nije li "čudna koincidencija" da gospodin Trupeljak upotrebljava iste riječi (insinuacije) koje navodi i gospodin Željko Štefanac u svom očitovanju pučkom pravobranitelju Anti Klariću, što također potvrđuje uigranost tandema Trupeljak-Štefanac. Neistinita je ravnateljeva tvrdnja da je "učenica tada zadobila samo malu ogrebotinu". Radi "male ogrebotine" nastavnik ne prekida nastavu... A to se dogodilo nakon što je gospodin Štefanac "službenom bilješkom" konstatirao da "je mreža manje oštećena i ne predstavlja opasnost za učenike" unatoč pisanu upozorenju stručnog vijeća za tjelesnu i zdravstvenu kulturu kako postoji opasnost od težih povreda. Svi nastavnici naše škole tek su iz izjave ravnatelja Trupeljaka u Jutarnjem listu doznali da je ravnatelj očigledno održao tajni sastanak školskog odbora kad neargumentirano tvrdi da je taj odbor "ovih dana odbacio sve optužbe profesora Sabljaka kao neutemeljene".
No, i to ulazi u njegove manipulacije.

Prof. Mladen Sabljak

Redakcija zadržava pravo kraćenja