Daklem... Ovdje mozete naci nekoliko matematickih "salabahtera" :) iliti fajlova u prikladnim formatima koje je lagano isprintati na papire formata A4 s glavnim formulama iz nekih vaznih cjelina koje se obradjuju u srednjoj skoli (manji dio u osnovnoj).

Ove formule nisu namijenjene varanju na ispitima, kontrolnima i raznim provjerama znanja. Radio sam ih s namjerom da budu podsjetnici nekolicini srednjoskolaca kojima sam pomagao u spremanju za popravne ispite iz matematike ljetos. U svakom od doticnih nalaze se samo najosnovnije formule bez detaljnih objasnjenja, i nemoguce (ili vrlo tesko) ih je koristiti ukoliko niste savladali osnovne pojmove iz te cjeline.

Moguce je da se medju formulama potkrala pokoja greska. U slucaju da ste takve greske otkrili - molim vas da mi se javite. Za sada mozete skinuti cetiri datoteke, a kad i ako dodam jos koju, staviti cu ih na ovu stranicu.

Datoteke i/ili isprintane listove mozete slobodno kopirati, poklanjati, mejlati poznanicima, prijateljima, neprijateljima, profesorima, suradnicima, kolegama...


Eto, za sada mozete skinuti:
  • osnovne formule iz trigonometrije: .ps .pdf
  • osnovne formule iz analiticke geometrije .ps .pdf
  • integrali i derivacije .ps .pdf
  • Kompleksni brojevi .ps .pdf
  • Geometrijski likovi .ps .pdf

zadnja izmjena: 2.9.2000.