Akupunktura

Akupunktura je računalni program i  priručnik za akupunkturu, aurikuloakupunkturu,  akupresuru  i  magnetoterapiju.  To je programski alat  za  uporabu svih koji se bave nekim oblikom kineske tradicionalne medicine (KTM), koji pretpostavlja poznavanje akupunkturnih meridijana i točaka.

Pomaže kako pri učenju akupunkture tako i u  produbljivanju i proširivanju znanja.  Dani su "recepti" za brojne indikacije koji mogu poslužiti kao polazna osnova za izbor akupunkturnih točaka i terapijskih metoda.

Iskusnim akupunkturistima može poslužiti kao dobar podsjetnik, te kao pomoćno sredstvo – alat za lakše dijagnosticiranje «patterna» pacijenta. Svi obrađeni «patterni» imaju i pripadajući terapijski postupak.

Dijagnosticiranje stanja pacijenta bazira na osnovnim principima KTM uzimajući u obzir karakteristike pulsa, jezika te ostale opće karakteristike stanja pacijenta. Dana je dijagnostika pomoću izgleda i svojstava aurikule. Također je obrađena elektro-dijagnostika po metodi Ryodoraku.

U programu je moguće upisivati vlastite podatke te ga tako dodatno prilagoditi osobnim potrebama. Priručnik je na hrvatskom, ali sadrži i obilje materijala na engleskom.  Odabirom linkova, desno od slike, moguće je steći uvid u osnovne mogućnosti  programa.

Dodatne informacije: tomislav.romic@zg.htnet.hr 

TočkeIndikacije_TočkeMeridijaniSpecifičneSpecifične_Organ8DgPrEks_DefSim_PorDgKTMDgUho_PulsNaputci