1. svibnja - Sv. Josip Radnik
 

 

1. srpnja 2013. Hrvatska 28. članica EU-a

 

ČUDOTVORNA MEDALJICA - O Marijo, bez grijeha začeta, moli za nas koji se Tebi utječemo...Vojska Bezgrešne - animacija

 

15. kolovoza 2013. - Blagdan Velika Gospa. Uznesenje Marijino na nebo. Majka božja Kraljica

6. siječnja 2014. -  Sveta tri kralja

E-mail - animacija

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Željko Kunej je osoba s invaliditetom smješten u Domu za starije osobe Drenovačka 30 na zagrebačkoj Trešnjevci. Osoba je s tetraplegijom od četrnaeste godine i već 58 godina živi na četiri kotača. Po stažu invalidnosti: šampion ujedno i za Guinnessa! Prije udesa bio je vrli sportaš te pokazivao sklonosti za tehničku kulturu. Kao dječak napravio je nekoliko jednostavnih modela zmajeva, jedrilica u zraku i na vodi, detektora a i druge naprave prema uputstvima časopisa ABC-tehnike.
Nije klonuo duhom. Daleke, daleke 1962. izazvao je manju eksploziju (pokusi s raketnim gorivom crnim barutom) u bolesničkoj sobi (Vila Marijašević) u Ortopedskoj bolnici u Kraljevici kasnije - Referalni spinalni centar RH radeći na amaterskoj raketi koju je započeo kao zdrava osoba...Počeci početaka integriranja para/tetraplegičara u životnu i radnu sredinu u Hrvatskoj i šire!!! Kamo sreće da je tada postojao i kompleks za invalide za koji  već desetu godinu (?!) kamen temeljac polaže zagrebački gradonačelnik g. Bandić na Kajzerici gdje bi mnogi invalidi zaradili vlastitu mirovinu. Nastavio je i dalje zanimati se šahom, fotgrafijom, izradom amaterskih astronomskih teleskopa i najzad informatikom - programiranjem i dizajniranjem web stranica.

Glas Koncila 1992. -  Željko u sobi - snimio don Luka Depolo

 

Ruka (animacija) pokazuje link desno 2003. Europska godina osoba s invaliditetom

 
Nadasve ovim web stranicama želim dokazivati sposobnost i korisnost osoba s invaliditetom u doprinošenju općem dobru, posebno onih s teškim tjelesnim oštećenjem, hendikepiranih, u kolicima koji su sposobni integrirati se u životnu i radnu sredinu.
 

 

Velika hvala Iskon Internetu!

2001. godine Željko kao novi korisnik Iskon Interneta dobiva donaciju pristup internetu Gold u trajanju od godinu dana.

Željko prima donaciju Iskon Interneta 2001

 

Counter

 

Pas - animacija

 

 

Početna | O meni | Teleskopi | Šah | Informatika | Roboti | Na kavi s Predsjednikom | Linkovi

Zadnji put osvježeno: 07.08.17.