Svježe ubrana Shii-take klasira se na osnovu promjera klobuka.
I. Klasa: promjer 6-8cm
II. Klasa: promjer 4-6cm
III. Klasa: promjer < 4cm
Shii-take se najčešće skladišti svježa ili sušena. Svježa se skladišti na temperaturi od 0-2°C kroz 7-10 dana. Sušenje se može provoditi na suncu ili u sušioniku. Sušenjem na suncu gljive su kvalitetnije jer se povećala količina vitamina D i za 10 puta. Pretvaranje ergosterola u vitamin D možemo potaknuti pomoću UV-lampa, tako da obasjavamo himenij 1-2 sata dnevno. Za sušenje, gljive se okreću naopako (na klobuk), a traje dok plodište ne otvrdne toliko, da pod pritiskom prstiju puca . U sušioniku se suši postepeno u nekoliko faza:
I. počinje se od 30°C, polako se penje na 50°C i to traje 3-4 sata
II. 50°C kroz 12-13 sati
III. 60°C kroz 1 sat
Osušena gljiva se pohranjuje u staklenku ili PVC ambalažu da bi se spriječilo ovlaživanje gljive koje bi uzrokovalo kvar.