Shareware

Što znači shareware?

Ako se bavite programiranjem i napravili ste vlastiti program, pošaljite nam kratki opis tog programa i download-link. Rado ćemo ga uvrstiti na ovoj stranici!

Shareware je termin koji se odnosi na način distribucije programa za PC. Prednost je ovoga načina distribucije da korisnik program kupuje tek nakon što ga je isprobao i uvjerio se da odgovara njegovim željama ili zahtjevima. Software se može kopirati, instalirati i neko vrijeme testirati, tako da korisnik uživa odlučnu prednost u uporedbi sa kupovinom programa u dućanu - on ne uzima  mačka u vreći, nego kupuje tek onda kada zna o čemu je tu riječ.

Što znači freeware?

Za razliku od sharewarea kod koga se program može bez kupovine licence koristiti samo određeno vrijeme freeware označava posve besplatne programe koje korisnik može kopirati i bez ograničenja koristiti. Na našoj freeware-podstranici nudimo nekoliko besplatnih programa.

Na ovoj stranici predstavljamo i nekoliko shareware-verzija koje odmah možete kopirati (napraviti download), instalirati i u okviru vremena testiranja neograničen broj puta startati. Ukoliko Vam se program ne sviđa, onda ga uklonite sa Vašeg računala. Ukoliko Vam se pak sviđa, možete ovdje naručiti licencni kod ili aktivacijski ključ, da biste s programom mogli raditi i nakon isteka roka testiranja. Programi su optimirani za Windows 2000 / XP. Za starije sisteme morate eventualno instalirati potporne biblioteke (2,5 MB).

Power-Tarot - ezoterijski program sa nekoliko tarot bacanja. Program radi sa Rider-Waite-špilom. Ozbiljnim interesentima program može pomoći da se upuste u studij tarota, za savjetovanje i proricanje, a onim drugima može predstavljati zgodnu zabavu.

Opširnije o ovom programu.           Download (3,7 MB - MSI-paket)

Ars geomantica - ezoterijski program sa geomancijskim figurama za tumačenje budućnosti, savjetovanje i zabavu.

Sveznalica - kviz-program za provjeru znanja iz opće kulture i informiranosti

Opširnije o ovom programu.           Download (0,9 MB - skraćena probna verzija)

Moja početnica - edukativno-zabavni program za vrtičku djecu i prvašiće. Djeca mogu na lak i zabavan način praviti ne samo prve korake na računalu, nego i učiti prva slova i rješavati zadatke prilagođene svom uzrastu.

Opširnije o ovom programu           Download (4 MB)

Rokovnik - program za planiranje termina i podsjećanje na obaveze. Rokovnik je mali elektronski kalendar koji prikazuje aktualnu mjesečevu mijenu. S njim možete vidjeti mijenu mjeseca na svaki datum između 1700 i 2300 godine! Program automatski navodi sve hrvatske i katoličke praznike i podsjeća vas koje osobe imaju rođendan na aktualni datum.

Opširnije o ovom programu                 Download (3 MB )

Programi PC kasa za ugostitelje, za trgovinu i za obrt.

Opširnije o ovim programima i download.