BIOGRAFIJA
FILMOGRAFIJA
> AKTUALNI PROJEKT
KONTAKT
PRESS
HOME

 

 

TRAILER Duh u močvari 7,2 MB


PUNK MAMA

Produkcija: HRT, 2006.,dokumentarni, boja, IMX, 28 minuta
Scenarist i redatelj: Silvio Mirošničenko
Snimatelj: Branko Cahun
Tonski snimatelj: Mladen Šikić
Rasvjeta: Michael Baković, Vladimir Pavlović
Montaža: Nenad Vuković
Organizator: Silvio Jurić
Asistentica redatelja: Nikolina Kovač
Glazba (redoslijed izvođenja): Transvision Vamp ''I Want Your Love'', Clash ''Janie Jones'', Ramonsi ''Oh oh I Love Her So'', Clash ''I Fought the Law'', Iggi Pop ''Cray for Love''
Komponirana glazba: Pere Ištvančić
Urednik: Miro Branković
Priča o petnaestogodišnjoj punkerici koja je rodila u sedmom razredu osnovne škole i njenom sukobu s majkom i okolinom. Provjerite zašto se za ovaj dokumentarac veže etiketa: film kojeg treba pogledati svaki roditelj.


EDO MAAJKA - SEVDAH O RODAMA

Produkcija: HRT, Dokumentarni, boja, BETA, 52 minuta
Scenarist i redatelj: Silvio Mirošničenko
Montaža: Nenad Vuković
Snimatelj: Ivan Kovač, Damijan Petrović
Tonski snimatelj: Boris Poljak
Organizator: Drago Škobić
Asistentica redatelja: Nikolina Kovačić

Glazba: pjesme sa albuma ''Slušaj mater'', ''No sikiriki'', ''Stig'o ćumur'' kao i pjesma ''Sve prolazi'' sa novog albuma koji izlazi u rujnu ove godine

Film prati Edu Maajku od rodnog Brčkog do koncerta u Novom Pazaru.

http://www.edomaajka.com/


DOWNLOAD:
Edo maajka insert wmv 2,74 MB


DUH U MOČVARI

TRAILER Duh u močvari 7,2 MB

Od 14.rujna u hrvatskim kinima (kino ''Cinestar'' u Zagrebu)

dugometražni igrani film za djecu
trajanje 90 minuta, 35 mm, HD, 2006

Brat i sestra, Miron i Melita, odlaze na zimovanje prijatelju Zoltanu (Liptusu) u Kopačevo. U tijeku je velika akcija lokalnog stanovništva i lovačkog društva kojom pomažu divljim životinjama iz rezervata da prežive zimu. Po dolasku, iste noći, dječak Halasz nađen je promrzao na obali gdje bunca da ga je napao bijeli duh na jednom od otoka u močvari. Otada zanijemi. Baba Etelka otkrije tajnu kako je duh viđen još davno i kako ne može s otoka pa se sveti svakome tko stupi na njega. U mjesto se uvuče strah. Lovci, na čelu s Vučevićem, Kovačevićem i Levayjem, pokrenu istragu. Ali ni oni ni liječnici ne mogu pomoći Halaszu. Zato Miron, Liptus i Melita odluče naći duha i ponuditi mu da ga čamcem prebace na obalu u zamjenu da ozdravi njihovog prijatelja. No, duh zapuca i rani lovca Levayja čime dokaže da je mnogo opasniji nego što se mislilo. Radnja filma se odvija u jedinstvenom zimskom pejzažu Kopačkog Rita. Povrh krovova baranjskih kućica koje krase rodina gnijezda na dimnjacima, unikatnog duha ovdašnjih ljudi, zvuka tambure i cimbala, te starih lovaca, tih vrijednih čuvara prirodnog blaga, djeca doživljavaju nezaboravnu pustolovinu. Upoznaju fenomene autohtone flore i faune kao i važnost brige za okoliš i životinje koje u njemu žive. Scenarij je rađen prema istoimenoj knjizi omiljenog dječjeg pisca Ante Gardaša uz čije su junake Mirona, Melite i ostalih odrastali mnogi naraštaji. Stoga je "Duh u močvari" i uvršten u lektiru četvrog razreda osnovne škole. Djelo je to koje osim uzbudljive dječje priče educira i služi kao primjer. Kao takvo, odabrano je da obilježi veliki povratak cjelovečernjeg dječjeg filma koji u hrvatskoj kinematografiji nije snimljen dvadeset godina.

scenaristi: Anto Gardaš, Edi Mužina i Silvio Mirošničenko
redatelj: Branko Ištvančić
glume: Robert Vass (Liptus), Marko Pavlov (Miron), Ena Ikica (Melita), Luka Buljan (Halasz), Marija Buga Šimić (Aranka), Ivo Gregurević (Vučević), Dejan Aćimović (Levay), Mladen Vulić (Kovačević), Vlatko Dulić (Farkaš), Radoslav Spitzmuller (Milan Lončar), Predrag Vušović (Lovac), Radoslava Mrkšić (Baba Etelka), Nandor Szilagyi (Liptusov otac), Nada Gaćešić Livaković (Liptusova majka), Kornelija Kočiš (Halaszova majka) i Ana Vilenica (Maca konobarica)
direktor fotografije: Silvio Jasenković
skladatelj: Dalibor Grubačević
montažer: Goran Guberović
producent: Ivan Maloča

produkcija Interfilm i HRT

Projekt je odobren za financiranje na natječaju Ministarstva kulture Republike Hrvatske u lipnju 2005. godine