Web-stranica Tonči Gavranić

ARHIVA_studeni, 2001.

| Home Page  | Prethodna arhiva  | Slijedeća arhiva  |

Da se nikad ne zaboravi....(2)

Tonči Gavranić                                         

JMBG 2110959382309

5.Ulica br. 15/2

20271 Blato

Blato, 24.11.2001.godine

 

25.11.1991.-25.11.2001.

 Sjećanje na Tihomira Antunovića, prvog zapovjednika Pelješke satnije samostalne bojne-Korčula,

koji je poginuo 25.11.1991. na Stonskoj bojišnici od neprijateljske granate.

Danas je u Vignju obilježeno sjećanje na desetu godišnjicu smrti Tihomira Antunovića, prvog zapovjednika Pelješke satnije samostalne bojne-Korčula. Uz roditelje, braću i članove obitelji Antunović, načelnika općine Orebić, predstavnike vojnog područja Ston, prijatelje i suborce, mještane Vignja i pelješke rivijere, misi te polaganju cvijeća i svijeća na Tihin grob prisustvovali su Tonči Gavranić-tadašnji ratni predsjednik općine, Ivo Bačić-član tadašnjeg ratnog predsjedništva, ratni zapovjednik obrane općine Korčula Tomislav Katić, ratni suborac pokojnog Tihomira-Ante Curać Raškić te Petar Borovina-zapovjednik Pelješke satnije nakon pogibije Tihomira Antunovića.

Viganjski župnik je tom prigodom, uz molitvu, podsjetio da je 25.studenog Tihomir podario svoj život za obranu i slobodu Domovine kao što je i sveta Katarina žrtvovala njezin život za obranu kršćanstva.

Prigodom posjeta vječnom počivalištu Tihomira Antunovića, upaljene su svijeće i položeno cvijeće na njegov grob te se načelnik općine Orebić Perica Tolj, uz molitvu, prisjetio na vrijeme prije 10 godina kada je neprijateljska JNA okruživala Stonsko primorje, te je od jedne neprijateljske granate život izgubio Tihomir Antunović.

Da se nikad ne zaboravi, poradi svojih ljudskih osobina, svoje hrabrosti a nadasve poštenja, čestitosti i brige za vojnike kojima je bio zapovjednik, ovu kratku zabilješku napisao je njegov prijatelj, poštovatelj i ratni predsjednik,

                                                                                    Tonči Gavranić

  ^natrag na vrh stranice^

^Return to the Home Page^