Hoby - Slobodno vrijeme

View Ivica Bašić's profile on LinkedIn
Vanjski linkovi
Pretraživanje
Biblije
Pretraživanje teksta

Pretraživanje naslova

Izdvajanja teksta

Misna čitanja
Tablica množenja
Pomoć učenicima drugog razreda OŠ kod učenja tablice množenja.
više...
Kaprekarov broj
Ilustracija Kaprekarovog postupka. Samo za zaljubljenike u matematiku.
više...
Foto albumi
Objavljeni na Googlu pomoću Googlove aplikacije Picasa.
Izrada web stranica Jedan od hobija je izreda web stranica kao što je ova. Osobne web stranice sam objavio prvi put početkom 2001. godine.
Kao nastavnik na Elektrotehničkom fakultetu nastojao sam nastavu pratiti i s odgovarajućim web stranicama na kojima su studenti mogli naći sve informacije o kolegiju, nastavne i dodatne materijale, linkove na izvore informacija vezanih uz kolegij i slično. Načinio sam i održavao web stranice za kolegije Elektromotorni pogoni i kolegij Električni strojevi.
Također sam napravio i održavam, već niz godina, stranice za moj program Pretraživanje Biblije.
Budući da ovo radim iz hobija, stranice su jednostavne. Koristim u njima CSS, PHP i JavaScript.

Programiranje Programiranjem se bavim takodjer "amaterski". Programiram u Visual Basic 6, Visual Basic 2008, VBA i Visual C#. Napravio sam niz aplikacija od kojih bih izdvojio dvije: bazu podataka i prateću aplikaciju u Accessu za praćenje studenata od prijave za upis do diplome. Tom aplikacijom je skoro u potpunosti informatizirana studentska služba na ETF Osijek.

Druga i meni najdraža aplikacija koju neprestano usavršavam već 11 godina je Pretraživanje Biblije. Napravljena je u Visual C#, a namijenjena je prvenstveno onima koji se bave proučavanjem Biblije i koji trebaju brzo naći određeno mjesto u Bibliji ili im često trebaju citati i dijelovi Biblije, ali i svim drugima štovateljima Božje riječi.

U C# sam napravio i dva mala programa koja su prvotno bila namjenjena mojim sinovima. Objavljeni su ovdje, pa ako netko treba može slobodno preuzeti ove programe. Prvi je za vježbanje tablice množenje za učenike drugog razreda osnovne škole. Drugi ilustrira Kaprekarov postupak za dobivanje Kaprekarovog broja 6174. Ova dva programčića možete preuzeti ovdje.

Fotografija Radeći za Systec proputovao sam mnogim zemljama svijeta. Upoznao sam 66 gradova u 34 država na 5 kontinenta. Uvijek sa sobom nosim i foto aparat i nastojim uhvatiti u objektiv sve što mi se čini zanimljivim. Foto albume s fotografijama možete pogledati ovdje.

valid CSS valid HTML Stranice su prvi puta objavljene 20. siječnja 2001. godine.
Zadnja izmjena 05. siječnja 2016.