APARTMANI KRIŽANAC

 Gdje? | Kako doći? |Trogir | Pozicija kuće | More | Kuća | Parking | Cijene | Kontakt | Druge informacije


Gdje?

Naši apartmani nalaze se u mjestu Okrug Donji na srednje-dalmatinskom otoku Čiovu, mjesto je od Trogira asfaltnom cestom udaljeno 7 km. Do otoka nije potreban trajektni prijevoz jer se između otoka i kopna nalazi most. Trogir je srednjovjekovni gradić prepun kulturno-povijesnih znamenitosti (Trogirska katedrala, tvrđava, i dr.). Trogir pruža i mogućnosti bogatog noćnog života (disco klubovi, kockarnice, restorani, caffe-barovi i sl.).

Nekoliko kilometara od Trogira nalaze se iskopine drevnog rimskog grada Salone, tvrđava Klis, te napokon i 1700 godina stari grad Split sa veoma poznatom Dioklecijanovom palačom. Grad Split je ujedno i najveći grad na cijeloj hrvatskoj obali. Udaljen je od Trogira 25 km.

U blizini Trogira nalazi se zračna luka.


Kako doći?

Veoma je lako doći do Trogira!

Lijeva slika ispod prikazuje poziciju Trogira i Republike Hrvatske u Europi, dok desna slika prikazuje raspored najvažnijih prometnica u Republici Hrvatskoj.

Cesta D1 (Zagreb - Trogir)
Zagreb - Karlovac - Knin - Split - Trogir

Autocesta A1 (Zagreb - Split)
Zagreb - Karlovac - Bosiljevo - Zadar - Šibenik - Prgomet - Split
U Prgometu se izlazi sa autoputa te se ide za Trogir.


Trogir

 

 

Trogir je smješten u središtu Dalmacije, na istočnoj obali Jadranskog mora. Srce Trogira predstavlja mali otočić koji leži između nježnih brda na kopnenom dijelu i obale otoka Čiovo. Mali gradić od 12000 stanovnika je središte trogirske mikroregije koja pokriva 250 km2. Trogirska rivijera okuplja 20 otoka, hridi i manja naselja Seget, Marina i Okrug.

Geografska pozicija:

  • geografska širina - 16°16'E
  • geografska dužina - 43°41'N

Prosječna godišnja:

  • temperatura: 16,3°C
  • sunčanih sati: 2700

GRADSKI MUZEJ

Smješten je u starom dijelu grada, vodi Vas kroz bogatu povijest Trogira. Za posjetitelje je otvoren svaki dan od 08:00 do 13:00 o od 17:00 do 20:00 sati.

Crkvena umjetnička zbirka i zbirka starog benediktinskog samostana (gdje je držan KAIROS) su smješteni u muzeju i možete ih pogledati.

POVIJEST GRADA

Početkom XIII stoljeća, dok su se još oporavljali od prepada Venecije, koja ih je napala u XII stoljeću tijekom njihovog rata sa Mađarskom za atraktivnu dalmatinsku obalu, trogirski građani pod rektoratom Ilije iz porodice Kačić grade novu katedralu. 40 godina poslije majstor Radovan izrađuje glavni portal katedrale od kamena iz Segeta.

Prospekt Trogira je brutalno zbačen 1420. godine kada je Venecija osvojila grad nakon dugotrajne borbe i teško ga oštetila. Okupacija je trajala skoro 4 stoljeća, do 1797. godine. Tijekom tog vremena, Trogir je ponovno izgrađen, izgrađene su i nove palače, kuće, tornjevi i utvrde. Nakon kratkog perioda neovisnosti, Trogir je pao pod Napoleonovu dominaciju koji je zapamćen po značajnim komunalnim i zdravstvenim reformama i modernizaciji ekonomije.

Trogirska katedrala.

Glavni portal na katedrali.

Austrianci osvajaju grad još jednom (1814. - 1914. godine), kada građani trpe bolesti, epidemije i glad. Nakon 1848. godine, počinje proces demokratizacije i veoma kratko, 1877. godine, Hrvati su upravljali svojim gradom. Nakon I svjetskog rata, Trogir, zajedno sa Hrvatskom, postaje dio južno-slavenske države, a i agonija gladi i nepravde je završena.

Stvarno povećanje standarda i života počinje 70-ih godina startom brodogradnje i turizma koji zapošljavaju više od 50% građana Trogira. Daljnji razvoj je prekinut agresijom na Republiku Hrvatsku 1991. godine, kada stanovnici Trogira i njegova ekonomija trpe ozbiljne posljedice. Integracijski procesi sa Europskom zajednicom započinju s UNESCO-ovim proglašenjem Trogira kao svjetskom kulturnom baštinom. Sada, na početku novog milenija, Trogir postaje popularna turistička destinacija kao i u 80-im godinama.

Više o povijesti Trogira.

 


Pozicija kuće

 

Kuća se nalazi na sjevernoj strani otoka Čiova u mirnom okruženju između drugih kuća za odmor. Smještena je na padini između glavne ceste i morske obale. Nalazi se uz cestu koja povezuje glavnu cestu u naselju Okrug Donji i morsku obalu, tom betonskom cesticom automobil se može dovesti i parkirati pored kuće. Od kuće se pruža vrlo lijep panoramski pogled na more i cijeli trogirski zaljev. Morska obala je od kuće udaljena oko 80 m. Takav smještaj je pogodan za obitelji sa djecom, jer oko kuće nema nikakvog prometovanja motornih vozila.

Na suprotnoj strani trogirskog zaljeva nalazi se hotelsko naselje "Medena".


More

Plaža je kamenitog tipa, betonirana i uređena, a more je vrlo čisto zahvaljujući prirodnom smjeru strujanja mora od sjevero-zapada prema jugo-istoku. Oni koji ne vole kamenite plaže ili koji imaju malenu djecu imaju mogućnost boraviti i na pješčanoj plaži koja se nalazi 100-tinjak metara dalje, u prekrasnoj uvali u kojoj se nalazi mala lučica. A za one koji vole usamljenija mjesta za kupanje, 200 m dalje, na suprotnoj strani od lučice imaju 2 prekrasne uvale. Blizu se nalaze trgovina, restoran, pošta i sl.

Mjesto je pogodno i za one koji vole ribolov jer je dubina mora na sredini zaljeva oko 40 m.


Kuća

 

GORNJI KAT - APARTMAN

Gornji kat kuće sadrži 2-sobni apartman, sa 2-krevetnom spavaćom sobom i prostorom za dnevni boravak sa televizorom sa prijemom satelitskog i nacionalnog programa te trosjedom s mogućnošću modificiranja u još jedan prošireni ležaj, što je pogodno, kako za više osoba, tako i za obitelji sa djecom. Osim navedenog apartman sadrži kuhinju, WC+kupaonu i terasu sa prekrasnim pogledom na more. Uz navedeno se može koristiti i roštilj koji se nalazi pored apartmana.

Na slici lijevo prikazan je dnevni boravak, a desna slika prikazuje

2-krevetnu sobu.

Na donjim slikama nalazi se kuhinja i terasa.

 

 

PRIZEMLJE - APARTMAN

U prizemlju kuće također se nalazi 2-sobni apartman s 2-krevetnom sobom te dnevnim boravkom s blagavaonom. Opremljenost apartmana je identična. Ispred apartmana nalazi se terasa (pogled na more).

Slike prikazuju kuhinju sa blagavaonom, sobu,

WC s kupaonicom te terasu.

 

 


Parking

Iznad kuće se nalazi hladovito mjesto na koje možete parkirati svoj automobil, a pored kuće je i roštilj.


Cijene

 

Tip
Kreveti
Kuhinja
WC + Kupatilo
Terasa
Cijena (€)

01.06. - 15.06.

07.09. - 28.09.

15.06. - 06.07.

24.08. - 07.09.

06.07. - 24.08.
Apartman
4
+
+
+
30
35
40

Cijene su izražene u eurima (boravišna pristojba nije uključena u cijenu).

 


Kontakt

 

Za kontakt se obratiti na tel. +385/(0)91-5192-613, +385/021-821-497 (na hrvatskom jeziku) ili +385/(0)91-505-5368 (na engleskom jeziku)

Pošaljite E-mail

 


Druge informacije


Radno vrijeme benzinskih postaja:

Tečaj za promjenu deviza:

Za nformacije o zračnom, pomorskom, željezničkom i cestovnom prometu, te o najvažnijim telefonskim brojevima klikni ovdje.

Oko 50 m od kuće se nalazi poštanski ured.


Gdje? | Kako doći? |Trogir | Pozicija kuće | More | Kuća | Parking | Cijene | Kontakt | Druge informacije


Zadnja promjena 2. veljače 2007.

Copyright Ognjen&TAIGO 2001